Віктора Цоя люблять і пам’ятають. У Чернівцях – теж

Концерт, присвячений пам’яті відомого радянського рок-музиканта Віктора Цоя – засновника і лідера групи «Кіно» – відбувся минулої п’ятниці у парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

Минуло 23 роки після смерті зірки, але його досі пам’ятають численні поціновувачі. На сцену виходять виконавці різного віку, професіонали і початківці – всі вони виконують його пісні.

4444

– Як і всі інші, я випадково потрапила на концерт. Шкода, що не було реклами. Впевнена, людей зібралось би набагато більше. Була нагода цікаво провести час із друзями. Максим Наумов виконав пісню «Сказка» – мою улюблену. З радістю підспівувала знайомі куплети: «Там за окном сказка с несчастливым концом. Странная сказка…, – розповідала після концерту чернівчанка Анастасія Щербан.

Своїми враженнями поділився Іван Добруцький:  – Вечір видався дуже «чьотким» Пацани з гурту «Відображення» лабали на струнах так, що народ від того шаленів».

Розважали глядачів гурти «Без назви», «Відображення» та Максим Наумов. Кожний мав змогу почути хіти: «Перемены», «Когда твоя девушка больна», «Пачка сигарет», «Спокойной ночи», «Мама-анархия», «Попробуй спеть вместе со мной».

Мені випала нагода поспілкуватись з одним з виконавців – Максом Наумовим. Він за освітою юрист, працює рекламним агентом, а музика – його хобі. Захопився творчістю Віктора Цоя від восьми років. Уже 4 роки пише тексти. Перша тема віршів  – «Творча криза». Ось кілька рядків: «Ви не можете жити, ви не можете вмерти, вам так легко убити навіть себе, і мінус відсотки на ваших рахунках роблять вас, Боже, вибач, вільними від власного розуму».

Захід  відбувся за підтримки депутата міської ради Василя Ткача, Центру дослідження дітей та юнацтва ім. Франка, клубу  мікрорайону «Рогізна». Організатори концерту планують влаштувати подібний захід на честь музиканта Джареда Лето.

Вечір завершився легендарним хітом гурту Кіно «Пачка сигарет». Та хочеться вірити, що сучасні хлопці та дівчата залишать цигарки лише атрибутами пісень.

Олена ДОРОШ, студентка Чернівецького училища мистецтв ім. Воробкевича

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *