У Недобоївцях у дитячому садочку живе… гадюка?

Батьки, чиї діти відвідують навчальний дошкільний заклад у Недобоївцях,  б’ють на сполох: у садочку завелася змія. Першою тиждень тому гадюку побачила у коридорі вихователька дитсадка Людмила Старуш, яка тільки-но поклала дітей спати по обіді. Жінка розповіла, що, побачивши плазуна, закричала, і той сховався в щілині під стіною.

За словами виховательки, гадюка була близько метра завдовжки, в 2-3 пальці завтовшки, чорна, писана сивим зверху, мала білі вушка. Жінка припускає, що змія приповзла на запах молока, яке в той час варилося на кухні, а двері з вулиці були відчинені, адже була сонячна погода.

Через 2 дні цю повзучу істоту побачила біля дитячого ліжечка помічниця виховательки Наталія Майданська. Жінка так злякалася, що свого сина, який відвідував цей заклад, тримає вдома.  Після цих подій батьки склалися грошима і щілини у підлозі залили силіконом та будівельною піною, а в спальній кімнаті взагалі замінили підлогу.

Директор дитсадка Василь Пайлик розповів, що навчально-виховний процес у зв’язку з цією ситуацією було призупинено, того ж дня після обіду запропонували забрати дітей додому.

– Ми звернулися до Управління МНС у Чернівецькій області, до спеціалістів – рекомендація була лише одна: зривати підлогу і відловлювати плазуна, – розповів директор. – Але приміщення дитсадка досить велике – 1500 м. кв. – і не факт, що зірвавши підлогу, ми знайдемо плазуна, – пояснив він. – Однак батьки написали заяви із проханням відкрити садочок, і з понеділка, 23 вересня, ми відновили навчально-виховний процес  на свій страх і ризик.

Директор каже, що вчора звернувся до голови Хотинської РДА із проханням створити робочу комісію з представників відповідних служб для з’ясування, що на сьогоднішній день вже зроблено для ліквідації надзвичайної ситуації. Однак, чи є плазун у приміщенні садочку, чи немає, вони не знають. Комісія повинна надати висновок, чи може навчальний дошкільний заклад функціонувати далі.

Галина Єреміца, спеціально для «Версій»

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *