У Нафтогазі повідомили про п’ятикратне зростання заявок на приєднання споживачів

НАК «Нафтогаз України» зафіксував збільшення щоденних заявок від населення на приєднання до газопостачальної компанії після запропонованого річного тарифу на газ для населення. Про це повідомив Інтерфакс-Україна

Найбільше нових заявок було отримано з Одеської, Закарпатської та Тернопільської областей, якщо не брати до уваги регіони, які обслуговує постачальник «останньої надії». Як відомо, постачальником «останньої надії» природного газу строком до 10.07.2023 визначено ТОВ «ГК «Нафтогаз України»

Нафтогаз України обслуговує понад 13% ринку, це 950 тис домогосподарств. Ще 660 клієнтів компанія забезпечує газом як постачальник «останньої надії». 

Як відомо, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» озвучила фіксований річний тариф на газ. Він становить 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). 

Ціна на газ для клієнтів постачальник “останньої надії” (ПОН) в травні складатиме 9,57 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). 

Енергорегулятор НКРЕКУ 7 квітня вніс зміни в правила і типовий договір поставки природного газу, згідно з яким постачальники газу зобов’язані до 25 квітня оприлюднити на своїх вебсайтах ціну газу та іншу інформацію про річні пропозиції. Термін дії базової річної  пропозиції не залежить від початку поставки газу споживачеві і триває до 30 квітня. Постачальник протягом періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

Джерело: Економічна правда

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *