У доросле життя – з «Київстар»

Випускники Чернівецької школи-інтернату отримали від міліції та компанії «Київстар» подарунки, які допоможуть їм розпочати самостійне життя. Кожен учорашній школяр вірить, що за допомоги батьків його доросле життя складеться якнайкраще: одягнуть, нагодують, вивчать. Випускникам же інтернату залишається сподіватися лише на себе: вони раніше пізнають радощі і труднощі дорослого життя. Допомогти таким дітям покликана програма компанії «Київстар» – «Для людей, для країни!». Цього року «київстарівці» завітали і до Чернівців.
– «Київстар» як соціально-відповідальна компанія не може залишатися осторонь суспільних проблем, – говорить Віктор ГАЛЬЧИНСЬКИЙ, менеджер зі  зв’язків із громадськістю львівської філії «Київстар». – Соціальна ініціатива «Для людей, для країни!» компанії «Київстар» існує вже п’ять років. Ми опікуємося 10-ма інтернатами в різних областях України, тепер дісталися й до Буковини. Усім випускникам ми передали набори з найнеобхідніших для початку самостійного життя речей – ковдр, спортивних костюмів, сумок, рушників, посуду:  від ложки з виделкою до чайника та сковорідки. Діти-випускники потребують особливої підтримки, оскільки у самостійному житті вони залишаються без опіки. Сподіваємося, наша допомога полегшить їхні перші самостійні кроки в суспільстві. Ми не можемо убезпечити їх від «дорослих» проблем, але намагаємося допомогти подолати перші життєві труднощі, які очікують їх за стінами інтернату. Нехай наше майбутнє, уособлене в дітях, буде гідним і щасливим.
Допомога дітям-сиротам – не єдиний напрямок соціальної ініціативи «Для людей, для країни!». «Київстар» допомагає також самотнім людям похилого віку, які живуть в геріатричних пансіонатах, надає спеціальне обладнання для реабілітаційних центрів інвалідів, допомагає зоопаркам і дельфінаріям України. 54 студенти з 9 технічних вищих навчальних закладів отримують іменні стипендії від «Київстар».
– Ми вдячні «Київстару» за допомогу нашим дітям, – каже директор школи-інтернату для дітей, позбавлених батьківської опіки і піклування, Іван СЕМЕНЮК. – На них чатує чимало серйозних випробувань: вибір професії, самостійне життя за ме-жами інтернату і щоденні побутові проблеми. Ми не маємо достатньо грошей, аби забезпечити нашим 49 випускникам усе найнеобхідніше, тому сподіваюся, що «Київстар» допоміг облаштувати побут наших вихованців.
До привітань випуск-никам приєдналися й буковинські міліціонери. Чотирьом найкращим випускникам начальник Чернівецького УМВС Георгій ПРОСКУРНЯК вручив по тисячі гривень.
Дев’яти- та одинадцятикласники не приховували радості: подарунковий набір заледве можна було охопити двома руками. Дів-чата жваво обговорювали, до якого плаття пасуватиме нова сумочка, хлопці стримано посміхалися, мовляв, у господарстві все знадобиться. За їхніми словами, мізерних грошей, які виплачує держава усім випускникам інтернатів, вистачає не надовго.
– Для нас така акція цікава ще й тим, що ми можемо більше дізнатися про мобільний зв’язок, поспілкувавшись із представниками «Київстару», – ділилися враженнями випускники. – Це цікава професія, і, можливо, хтось з нас зможе вивчитися і працювати в компанії, до якої ми вже відчуваємо глибоку симпатію. Такі проекти, як запроваджений «Київстаром», роблять нас освіченішими. Ми не тільки дізнаємося багато цікавого, а, головне, відчуваємо, що не самі у житті й потрібні своїй країні, що наша доля небайдужа дорослим.
Випускники школи-інтернату для дітей, позбавлених батьківської опіки, висловили надію,  що колись так само зможуть  допомагати іншим, хоча краще, – наголосили вони, – щоб діти ніколи не знали сирітства.
Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *