У Чернівцях у першу чергу ремонтуватимуть аварійні ліфти

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
21 cічня 2009 року
Прес-центр інформує:

У Чернівцях у першу чергу ремонтуватимуть аварійні ліфти

У Чернівцях експлуатується 439 ліфтів, з них 34 – відпрацювали нормативний термін експлуатації (25 років). У 2008 році завершився термін експлуатації ще 15 ліфтів, у 2009 році він завершиться для 17, у 2010 – 29 і 2011 – для 28 ліфтів.

За два останні роки у Чернівцях на виконання міської Програми модернізації, заміни та ремонту ліфтів житлового фонду через недостатнє фінансування вдалося капітально відремонтувати лише 14 та замінити 4 аварійних ліфти. Зокрема, у 2007-2008 роках місто недоотримало з держбюджету на виконання цих робіт майже 3,6 млн. грн.

З метою забезпечення безпечної експлуатації ліфтів та приведення їх до належного стану необхідно щороку проводити роботи з модернізації, заміни та капітального ремонту 25 ліфтів. Орієнтована річна потреба коштів на виконання цих робіт становить 2,5 млн. грн.

Однак таких коштів ні в міському, ні у районному бюджетах немає. Не передбачені цільові субвенції для фінансування таких заходів і в держбюджеті на 2009 рік. У зв’язку з цим вирішено у першу чергу здійснювати модернізацію та заміну аварійних ліфтів, у т.ч. у будинках, які утримуються ОСББ та ЖБК. Районним радам міста Чернівці при формуванні титульних списків на капремонт та реконструкцію житлового фонду рекомендовано включати в першу чергу ліфти, які відпрацювали нормативний термін експлуатації.

З метою покращання технічного обслуговування та утримання ліфтів ліфтові шахти та машинні відділення у житлових будинках комунальної власності передано на утримання та обслуговування КП « Чернівціліфт».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *