У Чернівцях під час будівництва знайшли артснаряд

19 березня вдень диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення про те, що на вул. М.Тореза у Чернівцях, 200 знайшли предмет, схожий на боєприпас. Виявили небезпечну знахідку під час проведення будівельних робіт: працівники просіювали пісок і побачили заіржавілий предмет.

На місце виклику прибула група піротехнічних робіт ГУ МНС. Обстежувати територію поблизу місця знахідки було непросто – розповів начальник групи піротехнічних робіт ГУ МНС України в Чернівецькій області, Володимир Островський:

– За даною адресою добудовують приміщення до магазину. З землі всюди стирчить арматура, і металошукачі «реагували» практично на кожному сантиметрі. Ми припускаємо, що цей артснаряд привезли разом з піском: його знайшли робітники, вже коли закінчували просіювати пісок. Втім, ми обстежили навколишню територію і більше ніяких боєприпасів не виявили.

Фахівці встановили, що знахідка є артилерійським снарядом калібру 76 мм часів І Світової війни. При розриві такого снаряду осколки від нього розлітаються на територію радіусом 700 метрів. Сьогодні група піротехнічних робіт ГУ МНС проводить роботи по знешкодженню артснаряду у піщаному кар’єрі в с. Чорнівка.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *