У Чернівецької області виявили цілий склад боєприпасів

mns-1

mns-2

На присадибній ділянці мешканця села Магала Чернівецької області виявили цілий склад боєприпасів.

У селі Магала Чернівецької області під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці місцевий мешканець виявив невідомі предмети, які зовні нагадували боєприпаси.

Чоловік одразу ж повідомив про знахідку правоохоронців та рятувальників МНС. До прибуття на місце знахідки працівників групи піротехнічних робіт ГУ МНС в Чернівецькій області її охороняли працівники міліції.

При детальному обстеженні земельної ділянки за допомогою сучасного міношукача «Гаретт» піротехніки додатково виявили велику кількість боєприпасів. Усі вони були у цілком спорядженому стані та при несанкціонованому вибуху могли нести реальну загрозу людям та спричинити руйнацію будівель.

Оскільки на відстані 20 метрів від місця знахідки знаходився Магальський дитячий будинок-інтернат для хворих дітей, а на відстані від 10 до 50 метрів розташовано 5 житлових будинків, було прийнято рішення на час проведення робіт по вилученню боєприпасів здійснити евакуацію дітей та працівників дитячого будинку-інтернату і мешканців житлових будинків.

Силами працівників ГУ МНС, УМВС та персоналу будинку-інтернату проведено евакуацію 65 дітей та 12 працівників інтернату до середньої школи с. Магала, а 18 мешканців житлових будинків тимчасово перебували у родичів.

Загалом працівники групи піротехнічних робіт вилучили 134 вибухонебезпечних предмети часів 1 світової війни, а саме мінометні міни, артилерійські та реактивні снаряди різного калібру.

Небезпечні знахідки завантажили на спеціальні піротехнічні автомобілі та вивезли у пісчаний кар’єр села Чорнівка, де знешкодили встановленим порядком.

Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *