У «Багдаді» все спокійно?

Буковинська міліція вважає, що саме комплекс заходів, проведений за півроку органами та підрозділами внутрішніх прав області, дозволив стабілізувати оперативну обстановку і сприяє значному покращенню показників у боротьбі зі злочинністю та зміцненню правопорядку. Саме це зазначено в прес-релізі, поширеному з нагоди планової прес-конференції начальника УМВС України в Чернівецькій області Олександра Демидова. Полковник звітував за 6 місяців роботи підлеглого йому органу.

Пан Демидов наголосив, що з зареєстрованих у краї 12 вбивств міліціонери розкрили 11. Наразі нерозкритим залишається вбивство державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби. Щодо звільнення міліціонерів, замішаних у скандалі в Сокирянському РВ УМВС України, керівник міліції сказав, що це «безпрецедентний крок», але він свідомо пішов на нього, тому що прагне повернути довіру громади до людини в міліцейській формі.

На прес-конференції головний міліціянт краю також торкнувся кількох резонансних злочинів. Зокрема, пошкодження погруддя Міхая Емінеску в смт. Глибока він після всіх здійснених перевірок розцінив як дрібне хуліганство.

Щодо кримінальної справи, порушеної проти екс-мера Новодністровська Руслана Панчишина, то керівник крайової міліції не погодився  з твердженнями про її політичну замовність. Просто  з’ясовуються обставини. «Крапка» – за судом.

І загалом, «завдяки вжитим профілактичним заходам суттєво менше зафіксовано вбивств (-14,3%), тяжких (-23,1%) та середньої тяжкості тілесних ушкоджень (-43,4%), крадіжок (-10%), у тому числі з будинків громадян (-24,2%), менше скоєно розбоїв (-64,7%), грабежів (-16,4%), дорожньо-транспортних пригод зі смертельним наслідком (-70%), хуліганств (-58,0%) тощо.

Одне слово, «у Багдаді все спокійно».

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *