Турнір з армрестлінгу на Глибоччині перетворився на спортивне свято

IMG_6908

Справжній фурор спричинив виступ силача Костянтина Ільїна

Минулої неділі у Карапчеві відбувся ІІ відкритий турнір з армрестлінгу. На силову шоу-програмузібралося ледь не все село – і дорослі, і діти, і пенсіонери.

Організатор дійства – обласна федерація армспорту, яку очолює переможець «SpainOpen 2013» та срібний призер «CoppaItalia 2013» Маріус Байка за підтримки голови  БФ «Довіра» Володимира Дороша й підприємця Миколи Ватаманеску.

До села  Карапчів завітали чемпіон Іспанії  Маріус Байка, найсильніша людина України Костянтин Ільїн. Гостями свята було керівництво села та району.

Спортивне дійство тривало упродовж цілого дня – у змаганнях з армрестлінгу взяли участь 120 спортсменів з 4-х областей України: Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької у вагових категоріях до 60 кг, до 70 кг, до 80 кг, до 90 кг та 90+.

IMG_7003

Під час турніру гостей дивували показовими виступами вихованці та тренери клубу карате кіокушинкай «Сентокі», які голими руками та ногами розбивали каміння. Порадували і захопливі виступи вікінгів з клубу військово-історичної реконструкції «Берсерк», позмагатися з якими із задоволенням вийшли місцеві дітлахи.

Та найбільше господарів і гостей свята «завів» найсильніший чоловік України, богатир Костя Ільїн. Публіка кожен його виступ – чи то перекидання 350-кілограмової шини, чи то біг з коромислом на шиї такої ж ваги – зустрічала гучними оплесками, а охочі сфотографуватися і взяти автограф у зірки шикувалися у довжелезну чергу. – Мене запросили мої друзі. Спортсмени повинні підтримувати один одного. Я приїхав, щоби подивитися на нових спортсменів і їм показати свої досягнення, щоби вони до цього прагнули, – розповів Костя.

IMG_6952

Голова Благодійного фонду «Довіра» Володимир Дорош каже, що вирішив підтримати змагання, тому що громада села є прихильником розвитку спорту. Небайдужий і сільський голова, чимало зусиль докладають місцеві підприємці. – Це свято не тільки для Карапчева, а й для всього Глибоцького району. Фонд «Довіра» вже 15 років опікується розвитком спорту на Буковині. Ми це робили, робимо і будемо робити, – запевнив Дорош. Колишній спортсмен, а нині меценат змагань Микола Ватаманеску обіцяє зробити все, щоби спорт у селі постійно розвивався.

IMG_7056

До організації свята долучилася Карапчівська сільська рада – забезпечила доставку спортивного обладнання з Чернівців, надала місце для проведення змагань, організувала місцевих підприємців, які готували для гостей чай, каву, шашлик.

Сільський голова Карапчева Василь Іонець каже, що свята такого масштабу ще ніколи не було не те, що в селі, а й у районі. Він планує проводити такі турніри і надалі.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *