Таємні зв’язки українських політиків

Народні депутати ведуть подвійне життя: б’ються на людях, хоча часто дружать в реальному житті. Адже вони – одна каста, поза якою важко знайти гідних собі товаришів, – стверджує український щотижневий журнал «Кореспондент».
Усі вони однакові. Вони – не ми.
Теплі міжпартійні стосунки народних обранців зазвичай не афішуються. Більше того, на людях – під час телешоу, в газетних публікаціях – політики-друзі ганять один одного, і за першої нагоди обіцяють «розібратися» з незаконно нажитими капіталами своїх «опонентів».
– Демонстрація ненависті – офіційний захід, який депутати влаштовують для виборців, – коментує поведінку парламентарів їхній колишній колега Дмитро Видрін. При цьому він уточнює, що нині всі клани злилися в один, «породичавшись» династичними шлюбами, спільним бізнесом і «багатим» спільним минулим.
У повсякденному житті представників діаметрально протилежних політичних сил об’єднує стиль життя. Як правило, виїзні засідання парламентського клубу, створеного спеціально для організації дозвілля нардепів, проходять у приватних спортклубах, мисливських  господарствах або елітних ресторанах. Там примхливі народні обранці ласують вишуканими делікатесами і проводять тест-драйви найновіших марок авто.
– Депутати так далеко відійшли від народу, що спілкуватися вони можуть тільки між собою, – іронічно зауважує Видрін.
Від свого електорату «різні» за ідеологією політичні лідери рухаються зазвичай в одному напрямку – у бік елітного столичного передмістя Конча-Заспа. Там на відстані лише кількох кілометрів одне від одного мешкають головна «бютівка» Юлія Тимошенко, «регіонал» Едуард Прутник і «любий друг» Президента, «нашоукраїнець» Олександр Третьяков. Непростого сусіда вже має і Яценюк. Прямо навпроти його садиби в селі Нові Петрівці обжився Віктор Янукович.
Крім регіонів компактного проживання, політиків об’єднують діти, які відвідують одні і ті ж елітні школи і запросто спілкуються між собою.
Як правило, мимовільні свідки позапарламентської дружби – охоронці, менеджери ресторанів тощо – про подібні прояви близькості не розповідають. Адже вміння тримати язик за зубами – головна умова їхньої роботи.
Народні обранці і самі досягли успіхів у справі приховування своїх зв’язків. Для «конспірації» вони зустрічаються в заміських будинках, а в разі спільного відпочинку бронюють номери на підставних осіб. Така звичка українських парламентарів, за словами анонімної співрозмовниці, робітниці однієї із столичних турфірм, яка має справу з вищою політкастою, з’явилася після того, як у пресі спливла інформація про нібито спільний відпочинок Леді Ю. і «регіонала» Нестора Шуфрича в Єгипті.
Проте права рука нинішньої прем’єрки, «бютівець» Микола Томенко не соромиться ходити на матчі баскетбольного клубу «Київ» у компанії з Сергієм Льовочкіним, екс-керівником апарату голови Кабміну часів Януковича. Третім з ними буває Дмитро Фірташ, власник цього клубу і газового монополіста «RosUkrEnergo», який для Томенкового партбосса Юлії Тимошенко – як червона шмата для бика під час кориди.
Зв’язки народних обранців часто парадоксальні і заплутані. Проте можна зауважити, що толерантна поведінка з опонентами в українській політиці вважається ознакою вихованості.
Korrespondent.net

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *