Щоби новорічна ялинка була безпечною

Новорічні свята: яскраві, мінливі вогники гірлянд, хлопавки та салюти, бенгальські вогні та, перш за все, ошатна ялинка. Її прикрашають у кожному домі, створюючи атмосферу свята. Проте, аби піднесений настрій у Новоріччя не зіпсували несподівані прикрощі, щодо ялинки слід дотримуватися певних правил безпеки. Про це рятувальники міста спільно з місцевими ЗМІ щороку нагадують громадянам.
Отже, ялинку слід розміщували на стійкій основі (на спеціальній підставці або у відрі з піском), подалі від обігрівальних приладів, джерел відкритого вогню і не на проході. У приміщенні, де стоїть ялинка, діти мають перебувати тільки під наглядом дорослих. Для безпеки дітей ялинку краще «одягнути» у прикраси, які не б’ються. Оздоблювати ялинку треба обдумано. Небезпечно вішати на деревце прикраси з легкозаймистих матеріалів, використовувати свічки. Це важливо як для живої, так і для штучної ялинки.
Небезпечно використовувати неліцензовані, пошкоджені чи самотужки ремонтовані гірлянди. Якщо виявили несправність в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння – вона повинна бути терміново відключена.
Рятувальники закликають не нехтувати застереженнями вогнеборців у період свят, дбати про власну безпеку та щиро бажають всім піднесеного настрою у новорічно-різдвяні дні – від УДСНС у Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *