Роман Клічук: Мер – це антикризовий топменеджер, який мусить навести лад у місті

Роман Клічук – відомий на Буковині підприємець і меценат. Напевно, саме такий досвід дозволив за кілька місяців сформувати і потужний громадянський рух, і однойменну політичну силу «Єдина Альтернатива», яка має всі шанси бути переможцем на місцевих виборах. Позитивно було сприйняте і висування Романа Клічука на відкритому праймеріз команди «Єдиної Альтернативи» кандидатом на міського голову Чернівців. – Скільки часу потрібно Чернівцям, щоб знову повернутися на популярні туристичні мапи?

– Не можу сказати точну цифру, проте це точно не питання одного дня. Варто створити комфортне бізнес-середовище для готельно-ресторанної сфери, яка дуже постраждала від карантину, стимулювати культурну сферу і звісно, покращити туристичну інфраструктуру. Самі розумієте, що враження від комфортабельного готелю псують «розбиті» дороги і погана логістика. Якщо вийде комплексно підійти

– Що змусило вас з бізнесу перейти в управління розвитку міста?

– Цікаве запитання. Але повторюсь, що політика, бізнес, господарство – хоч це все різні речі, проте мають спільні риси. І тут йдеться про вміння організувати процес і людей. Насправді в Чернівцях є кошти, але відсутня чітка структура їх розподілу, та й відповідальність за них досить «розмита», якщо бути чесними. Ми рухаємось туди – не знаємо куди. І сидіти осторонь, споглядаючи за цим – це останнє, що я буду робити. Останні 5-7 років ми обговорювали з бізнес-спільнотою можливість взяти відповідальність на себе, і це було природньо. Проте, ми розуміємо: ще 5 років – і міста взагалі не буде.

– В місті побутує думка, що партію «Єдина Альтернатива» ви створили лише для того, щоб зайняти мерське крісло… 

– Мені щиро шкода, що люди вбачають в цьому якісь особисті корисливі мотиви. Хоча багато моїх друзів і знайомих є в партії, проте нас поєднує щось набагато більше, аніж просто «Роман Клічук». Ми – справжні, молоді і завзяті, і ми звикли брати відповідальність за своє життя і те, що нас оточує, змогли допомогти іншим і тепер нас об’єднало бажання допомогти нашому місту. Певно, настав вдалий момент об’єднати наші зусилля, і ми використали його, беручи участь у місцевих виборах.

– Посада мера міста – для Вас це… 

– Це топ-менеджер міста, навіть антикризовий менеджер, спроможний навести лад у місті. Я чудово розумію, в якому поточному стані зараз перебуваємо, тому основна ціль – комфортне життя мешканців, і це можна втілити, тільки якщо підійти до процесу професійно. Проте, як і завжди, де є менеджер, там і команда. В нашій партії зібралися експерти з різних галузей, і ми вже маємо план дій, тому – тільки вперед!

– Зараз багато підприємців, маючи бізнес в регіоні, переїжджають до столиці або до іншх країн, чому ж ви й надалі залишаєтесь в Чернівцях?

– Я виріс в Чернівцях і не збираюся звідси їхати. Незважаючи на те, що моя мама – львів`янка, вона щиро любить Чернівці і передала цю любов мені. Пам’ятаю з дитинства її історії про славетні Чернівці, де всюди охайно і комфортно, люди усміхнені і щасливі, бо спроможні реалізуватися там, де виросли – ось це я хочу повернути.

                                                                                               Галина ЧЕРНІВЕЦЬКА, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *