новосілля

«Наш дім» на Заставнівщині
Будинок постійного тимчасового перебування людей похилого віку «Наш дім» відкрито в с. Малий Кучурів. Прийме він понад 20 мешканців, – повідомила прес-служба ОДА.
Таким чином громада району продемонструвала зрілість і перспективність свого розвитку, адже, як наголосив на відкритті голова облдержадміністрації Володимир Куліш, «тільки суспільство, яке дбає про малих і старих, має перспективу».
Як повідомив голова Заставнівської районної держадміністрації Леонід Гольцов, 300 тис. грн на реконструкцію будівлі, надав Український фонд соціальних ініціатив, ще понад 150 тис. грн надійшло з місцевого бюджету.

Для  сердечників
Реабілітаційно-консультативний центр «Садгора» відкрито при Чернівецькому геріатричному пансіонаті для тих, хто переніс інсульт та інфаркт. Тут можна буде підлікуватися та відновитися протягом 15-30 днів після серйозної недуги. Центр здійснюватиме кваліфікований та фаховий комплекс реабілітації та  надаватиме родичам консультації з догляду за хворими. Установа  спроможна водночас надавати реабілітаційні послуги 25 особам.

Газифіковано  інтернат
За рахунок капіталовкладень проведено газифікацію Хотинського жіночого психоневрологічного будинку-інтернату, що надало можливість значно покращити побутові умови проживання підопічних. Інтернат має достатній запас необхідних продуктів харчування. Потреба у хлібобулочних виробах забезпечується власною мініпекарнею.
Підопічні отримують 4-разове харчування, в т.ч. дієтичне. Ведеться контроль за дотриманням натуральних норм харчування, якістю та калорійністю страв.
Забезпечувати продуктами харчування допомагає підсобне господарство, розташоване на 70,7 га
сільгоспугідь.
За сприянням Фонду соціальних інвестицій України на базі Хотинського психоневрологічного будинку-інтернату створений «Центр реабілітації «Джерело», вартість якого склала 600 тис. грн. Там  здійснюватимуть комплексну реабілітацію – соціальну, фізичну, психологічну, трудову, а також медичний супровід 140 осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *