Неправильне паркування одного – втрата для всіх

У місті є 28 парковок: для приватних авт і таксі. В центрі їх близько 10. Тариф для усіх – 2 грн на годину, для таксі – безкоштовно.

Щодня година «пік» для чернівчан виявляється пекельною. І далеко не кожного разу через переповнені маршрутки. «Пробки» в центрі міста довшають, а причини їхнього утворення обурюють усе більше… Водії настільки знахабніли та розлінилися ходити пішки, що, буває, ставлять авта навіть… просто на проїжджій частині.
Та міська влада намагається з цим боротися. За день примусово евакуюється 5-7 машин. А ще штрафують. Але цього замало. Нині потрібні хоча б 2-3 евакуатори, які могли б забирати джипи та мікроавтобуси.
Як повідомив Олександр ІЛАЩУК, начальник дільниці контролю паркування. від початку 2008 року були евакуйовані 664 машини, 1125 – заблоковані і 446 власників машин оштрафовані.
За розблокування коліс треба віддати 24 грн, евакуація автомобіля тягне штраф у 250 грн. Від 1 січня сума штрафів буде підвищена (наприклад, в Одесі штраф, залежно від об’єму двигуна авта, від 560 до 850 грн).
– Наступного року плануємо придбати евакуатор із шасі типу КрАЗу. На це потрібно близько 150 тис грн, – говорить Василь МАРТИНЮК, начальник відділу транспорту, зв’язку та енергетики департаменту ЖКГ міської ради.
Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *