Наш шеф – особливий! Він – трудоголік з неперевершеним почуттям гумору

кажуть про Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО його співробітники і додають: «Він давно переріс себе на посаді голови обласної ради». Про професійні та особисті якості Івана Орестовича «Версії» розпитували голову постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій Тамару СЕМЕНОВИЧ.

Енергійний новатор

– Перш за все, наш шеф – господарник. Здається, немає такої галузі, якої б він не вивчив за роки роботи. Доходить до усіх проблем економічної і соціальної сфери, вивчає суть справи до найменших подробиць, завжди висловлює свою думку і вносить пропозиції для покращення ситуації. Іван Орестович не звик користуватися заяложеними схемами, він – новатор.
Не перестаєш дивуватися: людина, в якої в житті все вже склалося і яка може пожинати плоди, не перестає шукати щось нове. За його ініціативи в області працює багато соціальних програм. Це й програма розвитку мережі доріг, і проведення сільськогосподарських ярмарків. З його легкої руки область має кілька унікальних проектів. До Дня місцевого самоврядування, який відзначають 7 грудня, буде завершена програма «Комунікаційний прорив». Ми першими в Україні втілили в життя ідею підключення всіх сільських рад до Інтернету. Закупили комп’ютери, сільські голови пройшли навчання. Наразі обладнання підключають до мережі. Інша ідея Івана Орестовича – створення громадських рад для матеріального забезпечення будинків-інтернатів. В області їх сім і при кожному працює така рада. Сам Іван Орестович головує в раді при Нижньостанівецькому будинку-інтернаті. Там суттєво покращилися умови утримання: зробили ремонт, закупають нові меблі, збирають усе по дрібниці, але справа просувається. За час головування Шилепницького в обласній раді в 4 рази збільшився цільовий фонд на потреби бюджетних установ. Це значить, що вдалося додатково профінансувати потреби не однієї школи чи дитсадка.
Іван Орестович всіляко підтримує розвиток міжнародних зв’язків. Чого варта лише спільна сесія буковинських депутатів і обранців Сучавського повіту Румунії! Раніше таких заходів ніхто не проводив. Зовсім недавно приїздили вчені-поляки, дружимо ми і з німцями, і з французами…

Людина гострого слова й гарного діла

– Коли говорити про риси характеру Івана Орестовича, то передусім слід відзначити його скромність. В його послужному списку лише дві грамоти – від Кабінету міністрів та Верховної Ради. Хоча, як на мене, за десятиріччя роботи у господарстві краю давно міг би стати Заслуженим економістом, адже він – кандидат економічних наук. Немає в шефа й жодного ордена чи медалі, що нехарактерне для більшості керівників такого рангу.
Наш шеф – трудоголік з неперевершеним почуттям гумору. Навіть коли сидиш по 7-8 годин на сесії, не відчуваєш втоми або часу, настільки вправно він керує процесом: коли треба – розвеселить, а коли й зробить влучне зауваження.
Іван Орестович не терпить лицемірства й роботи «як мокре горить». Це той випадок, коли можна й з роботи «полетіти». Молодь каже: щоразу йдемо до шефа в кабінет як на іспит, бо все має бути зроблено бездоганно.
Іван Орестович – людина слова. Коли він пообіцяв, що зробить, то значить – зробить. Він ніколи ні про що не забуває і не дає порожніх обіцянок, завжди цікавиться, як просувається справа. Ми це називаємо «тримає на контролі».

Особистість, яка відбулася

– Що я можу сказати про Івана Орестовича як жінка про чоловіка? Він надзвичайно вихований, нині такі чоловіки – велика рідкість. Вирізняється толерантністю: може висловити зауваження щодо твоєї роботи, але ніколи – щодо тебе як людини, особливо як жінки. Ще він, мабуть, добре знає, що «жінка любить вухами». Іван Орестович – чудовий оратор, коли говорить жінкам компліменти – заслуховуєшся і… беззастережно віриш, танеш, що називається (cміється). Але повторюся ще раз: він надзвичайно вихований і нічого зайвого чи образливого собі ніколи не дозволяє.
Чи є у шефа недоліки? Це провокаційне запитання, бо людей без недоліків немає. Скажу так: навіть коли вони у нього є, то ми про них не знаємо. Іван Орестович постійно працює над собою: людям, які його знають не один рік, це добре видно. Тому він навчився приховувати свої недоліки, що вміє далеко не кожний. З роками він став набагато поміркованішим і мудрішим. Йому це дуже личить.
Найбільше сяють очі Івана Орестовича, коли він говорить про своє майбутнє – двох синів і трьох онуків. Безперечно, він у житті відбувся, нинішню свою посаду переріс – це точно. Думаю, коли б він працював у якомусь міністерстві або був депутатом Верховної Ради, відстоював би інтереси буковинців з таким же запалом. «Нагорі» таких людей не вистачає.
Чого ми бажаємо нашому шефу? Спочатку треба подякувати його матері за те, що виростила і виховала такого сина. Здоров’я їй і довгих років життя! Івану Орестовичу – здоров’я, мудрості, внутрішньої краси і гармонії, поваги та любові на многая літа!

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Колектив редакції газети «Версії» приєднується до найкращих побажань на адресу Івана Орестовича і бажає, як це й годиться журналістам, лише приємних подій і добрих новин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *