Народилися в сніги – два сільські богатирі

Снігопади не завадили з’явитися на світ двом богатирям. Як зазначив під час селекторної прес-конференції Ігор ШКРОБАНЕЦЬ, директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, у Червоній Діброві, що на Глибоччинні, через негоду карета швидкої допомоги не змогла доставити породіллю до районної лікарні. Довелося втрутитися рятувальникам МНС та важкою технікою вони доставили породіллю до лікарні.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У селі Новоселиця на Кельменеччині швидка навпаки не доїхала до жінки, що народжувала. Пологи в неї приймав лікар місцевої амбулаторії загальної практики сімейної медицини, консультуючись телефоном із районним акушером-гінекологом. В результаті «переговорів» з’явився на світ здоровий малюк. До слова, у другій половині минулого століття пологи в селах Буковини приймали фельдшериці.

Наразі, за словами пана Шкробанця, усі лікарні області працюють без ускладнень. Навіть ті заклади, які нині залишаються без світла, – а це Заставнівська, Хотинська та Кельменецька лікарні – працюють на системі резервного живлення. У деяких із цих установ навіть при відключенні електропостачання тривали операції.

Не обійшлося і без трагедій…

– Від початку морозів і численних снігопадів почастішали випадки переохолоджень, обморожень та, і є навіть загиблі, – продовжує Ігор Шкробанець. Перший випадок, підтверджений висновком судово-медичної експертизи, зафіксували на Кельменеччині. Саме тут, у селі Бузовиця, від переохолодження померла жінка.

Пан Ігор наголошує також, що почастішали випадки обмороження кінцівок. Особливо після вживання алкоголю. Спиртне не рятує від холоду та обмороження, слід шукати тепла, а не пити на морозі.

Наразі судмедексперти вивчають смерть чоловіка, що замерз у полі між двома селами на Заставнівщині. Причини його смерті з’ясовуються.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *