Микола БУЧКО: «З доброти виростає людина»

Вірш із таким рядком відомий український поет Микола Іванович Бучко написав ще 12-13-річним хлопцем. А нині його творчий вечір з нагоди 65-річчя відбувся у філармонії саме під такою назвою. Усі кошти від квитків будуть перераховані на Фонд «Подаруй дитині життя», який уже понад 5 років опікується хворими на лейкемію дітками. Зрештою, і всі учасники концерту – артисти філармонії – долучилися до цього, бо відпрацювали безкоштовно.

DSC_0026

А доброчинності в області сьогодні потребують 136 онкохворих дівчаток і хлопчиків. На допомогу чекають Юрко МАТЕЙЧУК з  Путильського району, Валерія ЄСИПЧУК з Чернівців,  Назар ГРАБ з Вижницького  району,  Ангелінка ТОДОРОВИЧ з Кіцманського району та багато інших. У їхніх батьків немає десятків тисяч гривень на дорогі препарати, без яких лікування неможливе. І Микола Бучко як поет і громадянин попри таку біду байдуже пройти не може. Людина з громадянською позицією, він ще понад 30 років тому організував перше незалежне громадське об’єднання інтелігенції – «Оберіг». І нинішній його вчинок – це просто нормальний людський прояв.

Та повернімося до філармонійної зали. Від першого номера – композиції «Аве Марія» у виконанні неперевершеного колоратурного сопрано Олени Урсуляк – артисти тримали глядачів у приємній напрузі. Ювіляр читав свої вірші. Під гучні оплески лунали пісні  відомих на Буковині виконавців – Марини Тимофійчук, Надії Буйної, Василя Данилюка, Надії Селезньової, Лариси Бережан – на слова Миколи Бучка.  Теплі і щирі слова привітань з побажаннями творити, жити і бути щасливим ювіляр приймав від представників творчої інтелігенції краю.

На завершення вечора академічний камерний хор під керівництвом Надії Селезньової заспівав ювіляру «Многая літа». Зал підспівував стоячи.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *