Медики невдовзі… відбиватимуться!

Оскільки в Україні почастішали напади на медпрацівників, чернівецькі медики домовляються про співпрацю з МНСниками та міліцією краю. Так, за словами Володимира ЄЛЄНЄВА, директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, бійці обласної федерації рукопашного бою організують для медиків майстер-клас з самооборони. Адже газові балончики та електрошокери лікарям мати заборонено. Міліціонери ж нададуть лікарям екстрені номери, за якими вони зможуть звертатися в разі нападу.

11740

– Від 1-го липня цього року всі підрозділи Швидкої медичної допомоги області увійшли до складу єдиної структури – Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф , – розповідає Володимир ЄЛЕНЄВ. – Нині ця структура складається з міського та районних відділень, де працює 876 осіб. На балансі центру перебуває 61 автомобіль, уже найближчим часом автомобілів обіцяють додати. Для повного укомплектування автопарку потрібно ще 29 автомобілів, тобто загалом лікарям для вчасного надання допомоги треба близько 90 автомобілів. Для створення єдиної диспетчерської з місцевого бюджету виділили 1 млн. грн., а загалом ремонт приміщення та обладнання вартуватиме до 10 млн. грн., які повинні надійти з держбюджету. Підготовку приміщення планують завершити до кінця року. Наразі у диспетчерській працюють три працівники вдень і двоє – уночі, після ремонту їхня кількість зросте до дев’яти.
За словами п. Володимира, у ході цієї реорганізації працівникам центру обіцяють на 40% підвищити заробітну плату.

Реформа екстреної медичної допомоги триватиме до 2015 року

Працівники Центру пройдуть майстер-класи з самооборони
Оскільки в Україні почастішали напади на медпрацівників, керівництво центру домовляється про співпрацю з МНСниками та міліцією краю. Міліціонери нададуть лікарям екстрені номери, за якими вони зможуть звертатися в разі нападу.
Володимир Володимирович розповів також, що Центр домовився з Чернівецькою обласною федерацією рукопашного бою про те, що бійці організують для медиків майстер-клас з самооборони.
До речі, газові балончики та електрошокери лікарям мати заборонено.

Водії стануть парамедиками?!!
Як зазначив Володимир ЄЛЕНЄВ, для працівників «швидкої» щокварталу проводяться навчання для підвищення професійного рівня лікарів. Водіїв та санітарів теж планується навчати, щоби за потреби вони теж могли надати хворим долікарську допомогу: зупинити кровотечу, обробити рану тощо. В перспективі для роботи у «швидкій» братимуть не звичайних водіїв, а фельдшерів, які вже вміють надавати медичну допомогу, як у Європі.

Спека: «швидкі» частіше виїжджають на виклики
Останніми спекотними днями чернівчани стали частіше викликати «швидку». Загалом Збільшилася кількість нападів стенокардії та випадків порушення кровообігу. також Зросла також кількість викликів до людей, що дістали теплові удари в стані алкогольного сп’яніння.
– Зросла кількість вуличних викликів, – розповідає Володимир ЄЛЕНЄВ. – Зокрема, до дітей. Отже, щоби уберегти від теплових і сонячних ударів, медики радять надягати дітям панамки й давати їм багато пити. А тим, хто має проблеми з серцем, радять перечекати спеку вдома.
Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *