Матері-героїні і діти

▶▶У Кельменцях 14 нових героїнь ▶▶Сербичани й Василівка: До оновлених шкіл за новими знаннями ▶▶

У Кельменцях 14 нових героїнь

Володимир Куліш вручив 14 кельменчанкам державні відзнаки «Мати-героїня».

Голова обласної державної адміністрації Володимир Куліш взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення державними нагородами багатодітних сімей Кельменеччини.

Він вручив відзнаки почесного звання «Мати-героїня» мешканкам району, які народили й виростили п’ять і більше дітей: Ларисі Мілаш, Ганні Пастух, Ганні Чебан та Наталії Юстин з с.Новоселиця, Лідії Паланійчук, Євдокії Руснак, Надії Сайненко, Світлані і Ніні Телешман з Комарова, Наталії Паращук з Лівинців, Лідії Пастух з Мошанця, Оксані Пероган, Вірі Проданчук, Валентині П’ятницькій з Зеленої. У вітальному слові губернатор відзначив, що турбота про багатодітні сім’ї стає для держави, крайової влади пріоритетним завданням.

– Саме на Буковині народилася ініціатива Президента України Віктора Ющенка «Зігрій любов’ю дитину», – сказав голова облдержадміністрації.

– Сьогодні ця поширилася по всій Україні і успішно триває її втілення в краї. Скажімо, цього року ми зобов’язалися створити добрі умови проживання для 27 багатодітних сімей, в яких виховується більше десяти неповнолітніх дітей, і нині для цих сімей вже побудовані чи придбані нові будинки, або ж поліпшені їхні житлові умови. Дуже важливо, що до цієї благородної справи долучаються меценати.

Цього урочистого дня матерів-героїнь Кельменеччини вітав голова райдержадміністрації Петро Телешман. Отримали вони й подарунки, сфотографувалися з керівниками крайової і районної виконавчої влади на згадку.

Прес-служба ОДА

Сербичани й Василівка: До оновлених шкіл за новими знаннями

Одразу в двох селах Сокирянського району відбулося свято: відкрито після капітального ремонту Сербичанську і Василівську школи, які були по суті зруйновані липневою стихією. У шкільних урочистостях взяв участь голова облдержадміністрації Володимир КУЛІШ.

Гостинно, з хлібом-сіллю зустріли його школярі, педагоги і мешканці сіл. Настрій в усіх піднесений, святковий – ще б пак, нині навчальні заклади в Сербичанах і Василівці не впізнати. В оновлених школах для навчання дітвори створені найкращі умови. Це відзначали у вітальних виступах і керівники району, і педагоги, і батьки.

Але найбільше раділи новобудовам самі малюки, займаючи зручні місця за новенькими партами в новеньких класах. Щасливі й батьки, оскільки переконалися, що відтепер їхнім дітям тут буде тепло і затишно. Зізнаються: мали-таки сумніви, що вже цьогоріч їхні діти вчитимуться у відновлених школах. Для понад 230 школярів Сокирянщини навчальний рік розпочинався в «Артеку», відтак упродовж трьох тижнів вони вчилися в пристосованих приміщеннях.

А поруч на зведенні школи працювали будівельники, не рахуючись із часом і погодними умовами. Допомагали їм і вчителі, і мешканці села, і наймані працівники з районного центру зайнятості. За 2,5 місяці впоралися з відповідальною роботою. За це їм дяка від шкільних колективів.

– І щира вдячність усім, хто долучився до відбудови цих навчальних закладів, – кажуть вчителі і представники батьківського комітету, – насамперед Володимиру Кулішу, бо саме він доклав багато зусиль, аби відновлювальні роботи були профінансовані і в найкоротші терміни діти могли сісти за парти. Подбали про це і керівники району, і освітяни.

– Лихо нас об’єднало, ми стали сильнішими й досягли результату, – сказав у вітальному слові голова облдержадміністрації. – Тепер наші діти ще у двох буковинських селах вчитимуться в умовах, не гірших від «артеківських». Власне, заради створення таких умов і працює крайова влада. Бо в цьому перспектива нашого краю. Буковинська малеча буде вчитися в нормальних, сучасних і красивих школах. Ми це забезпечимо.

Вже сьогодні стільки шкіл, як на Буковині, не здається в жодній іншій області. Соціальна спрямованість у роботі обласної виконавчої влади і надалі буде домінувати. Таке завдання ставить перед нами Президент, таке і наше прагнення.

Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *