Людмила Чередарик: Приватизована зима

Три сім’ї з дітьми 5-6 років поїхали на вихідні до лижного парку «Горбово». Для двох дівчаток-п’ятиліток це вже була друга «лижна» зима, а їхній 6-річний друг Діма вперше став на гірські лижі. Зрозуміло, ця малеча не могла користуватися  витягами: для цього їм бракувало і сил, і зросту, і спритності.

На «бебі»-гірку їх могли підняти тільки батьки, виконуючи роль таких собі конячок. Усвідомлюючи, що зовсім безкоштовно  на гірку пройти не можна, компанія вирішила, що квитки – проїздну картку, яка коштує 40 грн, та вхідний (за 80 грн на 3 години) візьме бабуся, яка в дитячі та юнацькі роки, як і кожна радянська дитина, каталася на лижах.

Однак господаря закладу Олега КОЛОДНИЦЬКОГО така пропозиція не влаштувала. Пояснив, у яку шалену копієчку обходиться йому електрика, на якій працюють витяги і сніг, та запропонував батькам дітлахів самим стати на лижі. Хоча апріорі це було неможливо, бо що б тоді робили діти? За ними ж треба бігти, коли вони спускаються вниз, а потім – піднімати нагору. У лижних черевиках цього не зробиш, тим паче, стоячи на лижах.

Але хазяїн «Горбово» стояв непохитно: він хотів-таки отримати свої 360 грн (120 х 3) за те, що діти протягом години – більше їм буде просто не під силу – поспускаються з третини дитячої гірки, бо на вершину підняти їх батьки не ризикнуть. І, як наслідок, назавжди втратив клієнтів.

До «Горбово» ці люди більше ніколи не поїдуть, швидше – до «Мигово», де, як повідомила адміністрація, діти до 7 років взагалі катаються безкоштовно.

Сумна складається ситуація: Цецино приватизоване, Горбово – теж. Утім, начальник управління культури і туризму ОДА Петро БРИЖАК повідомив, що, за правилами, має оплачуватися прокат обладнання, послуги інструктора і користування витягом. Та, напевно, лижні магнати про ці правила не знають, а управління у справах захисту прав споживачів до лижних трас дістатися не спромоглося, вистачає інших проблем!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Людмила Чередарик: Приватизована зима”