Кобза-реп та мальована історія

Брати Капранови презентували чернівчанам не лише свою нову книгу, а ще й відіграли в «PABLIK» музичну програму «Дзен.ua» на вірші вінницького поета Сергія Татчина у стилі… кобза-реп.

DSC_3019 

– Це найтонша книжка з історії України – 80 сторінок на всю історію від раннього неоліту до 1991 року, – зауважили письменники Віталій і Дмитро Капранови на презентації своєї «Мальованої історії незалежності України» в книгарні «Букініст». – Ця книжка – продукт літературний, а не історичний, бо не містить історичних відкриттів. Книжка базується виключно на історично підтверджених фактах. Перший наклад – п’ять тисяч примірників, і більшість книг ми вже продали у Львові. До Чернівців привезли решту. Відтак всеукраїнський тур відкладаємо до другого видання книги.

DSC_3031

– Пишучи книгу, ми зрозуміли, що українська демократія – це мистецтво не обирати, а відкликати. Тому що коли обираєш – вони всі хороші, обираєш завжди того, хто найгучніше кричить, хто найбільше обіцяє. Так було завжди. Але, на відміну від сьогодення, раніше існував чіткий механізм зняття: збиралася чорна рада, віче, за штани його – і виганяли. Бо, якщо ми зрозуміємо, що демократія – це мистецтво знімати, то не так важливо буде, кого ми обрали. Помилка на виборах не важитиме стільки, якщо ми навчимося їх знімати. І оце для нас є особисте політичне відкриття, – поділилися брати Капранови. І порадили чернівецькій громаді тренуватися на місцевих чиновниках.

DSC_3047

– Наш київський мер був, мабуть, найвідоміший мер в усій Україні, нам соромно, але зняти його ніхто не міг – от в чому проблема… Тож давайте навчимося їх убив… оу… виносити, – ледь не обмовилися під сміх чернівчан брати Капранови.

DSC_3072 DSC_3053 DSC_3056

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *