Гості з Міста Щастя

дізналися, чого не вистачає для щастя у Чернівцях і запропонували обзавестися вітапаркуром.

Складне й зарозуміле, нібито німецьке «вітапаркур» складається з латинського «віта» – життя і французького «паркур» – дистанція, смуга перешкод, а разом означає всього-навсього фітнес-стежку в парку. У Європі найчастіше використовується ефективна та відносно недорога швейцарська модель  стежки. Для всх охочих зайнятися паркуром всерйоз подаємо посилання: vtge.com/обучение_паркур.html

А Місто щастя  – це буквальний переклад  назви Глюкштадт у Німеччині, делегацію з якого приймали нещодавно в чернівецькому жіночому клубі «Сороптиміст». Німкені-сороптимістки завітали до нас для практичної допомоги своїм колегам-чернівчанкам. Серед багатьох соціальних проектів, спрямованих на здійснення в своїй країні, в своєму місті, в своїй місцевості, особливо зацікавив чернівчанок ініційований пані Маріанною Криловою та підтриманий членами українського та німецького клубів проект із створення першого на Буковині вітапаркуру.

Біг або ходьба заданим маршрутом, на якому виконуються гімнастичні вправи різного ступеня складності, принесуть найбільшу користь чернівчанам, якщо таке тренування відбуватиметься в парковій зоні. Саме про це йшлося під час робочої зустрічі німецьких та українських сороптимісток із начальником управління з питань фізичної культури і спорту міської ради паном Святославом Дяконюком, який запропонував спільними зусиллями звести його у парку «Жовтневий» вже до кінця цього року.

На 2-2,5 км маршруту в різних місцях мають бути установлені снаряди для тренувань:  турніки, бруси, кільця, пеньки, лави для віджимання та інші екологічні тренажери з деревини. Усі снаряди будуть пронумеровані і оснащені докладними інструкціями зі схемами вправ на різні групи м’язів.

Керівник німецької делегації пані Сибілла Лінденберг підтвердила зацікавленість у подальшій співпраці з чернівецькими колегами. У відповідь президент чернівецького клубу пані Людмила Якубович зауважила: «Різні мови, якими ми спілкуємось, не заважають нам об’єднатися навколо спільних благородних справ».

Довідка: «Сороптиміст» у Чернівцях входить до міжнародної організації «Сороптиміст Інтернешнл» і активно працює від квітня 2003 року. Серед його здобутків – десятки благодійних проектів на користь жіноцтва та дітей. Дружба та партнерство з німецькими колегами розпочалися в 2005 році укладанням відповідної угоди.

Аурелія ТРИНТУ, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *