Епідемія ВІЛ/СНІД в Чернівецькій області

Про епідемію ВІЛ/СНІД в Чернівецькій області говорять все частіше і стурбованіше – приводи для цього є.

Зростає кількість людей, які дізналися про свій ВІЛ+ статус і потребуватимуть догляду, підтримки та лікування. І найперші, до кого вони звертаються – це медичні працівники.

На жаль, трапляється, що звертаючись по допомогу, людина наштовхується на стіну засудження, осуду та відвертої дискримінації.

Розуміючи, що ситуацію кардинально змінити можна лише шляхом навчання і підготовки вже нового покоління медиків, Чернівецький міський благодійний фонд «Життя заради життя» разом з Корпусом миру в Україні розпочали впровадження в медичних навчальних закладах Чернівецької області нової навчальної програми. Програми, спрямованої на формування у майбутніх медичних працівників таких важливих якостей, як толерантність, чуйність, людяність.

«Відкрите серце медика є не менш важливою професійною рисою, ніж високі професійні навички, – вважає керівник БФ «Життя заради життя» Володимир Антонюк. – І тому ми шукали підтримки можливості серйозної роботи зі студентами-медиками».

Шукали – і знайшли. Волонтер Корпусу миру в Україні Майта Праут (Maita Prout) з готовністю відгукнулась на цю ініціативу, допомогла в оформлені проекту і сама бере активну участь в його реалізації.

Навчання студентів-медиків у Новоселиці, Вашківцях та Чернівцях проводиться в інтерактивному форматі для того, щоб зацікавити та мотивувати майбутніх медиків до професійного виконання ними майбутньої місії – допомоги пацієнтам, якими б хворобами вони не хворіли.

Чернівецький міський благодійний фонд «Життя заради життя»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *