Держслужбовця нагородили премією

Чи включається вона в суму заробітку для перерахунку пенсії державного службовця?

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про державну службу», пенсія державним службовцям призначається в розмірі 80-90% (залежно від стажу державної служби) від сум їхньої заробітної плати, на які нараховується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Заробітна плата державних службовців складається з посадових окладів, премій, доплати за ранги, надбавки за вислугу років на державній службі та інших надбавок.

Постановою Кабінету Міністрів України №268 від 9 березня 2006 року визначені умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів тощо. Зокрема, передбачено здійснювати преміювання працівників відповідно до їхнього особистого внеску в загальні результати роботи в межах фонду преміювання, утвореного в розмірі тримісячного фонду оплати праці.

Преміювання з нагоди ювілейних дат, як і щомісячне преміювання, здійснюється за рахунок економії фонду оплати праці відповідно до зазначеної постанови.

Отже, премія до державних, професійних свят та ювілейних дат, виплачена у місяці підвищення заробітної плати, враховується в розмірі 1/12 середнього розміру цієї премії (премій), визначеного за відповідною посадою (посадами), з якої призначено (перераховано) пенсію.

Олена ПОЛІЩУК, начальник відділу спецпенсій ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *