Депутати Сторожинецького району визнали роботу РЕМ незадовільною

На сесії, що відбулася 19 червня, депутати Сторожинецької районної ради розглядали роботу Сторожинецького РЕМ, попередньо запросивши на неї голову правління Обленерго п. Шекету. Одразу ж скажемо, що він на сесію не з’явився, як і керівники РЕМу – на засідання тичасової депутатської комісії, створеної для розгляду діяльності Обленерго на території району, куди їх запрошували. Натомість були завідувач сектором НКРЕ в Чернівецькій області п. Маляр і представник Держенергонагляду. До слова, недавно у Сторожинці горів навіть кабінет голови РДА: щось і десь там закоротило. Терпець керівників району увірвався. Про людське невдоволення і говорити не доводиться.

Депутати району визнали роботу Сторожинецького РЕМ незадовільною. Своїм рішенням вони постановили звернутися до голови правління ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» стосовно доцільності перебування на посаді начальника місцевого РЕМ п.Штогринця. Як відомо, це вже третій керівник підприємства за останні півроку.

І ще одна пікантна ситуація склалася під час сесії. Представника Обленерго закидали запитаннями. В одному з них люди цікавилися, чому сільських голів змушують безоплатно передавати на баланс Обленерго – приватної бізнесової структури – трансформаторні підстанції, які є майном громади, тобто перебувають на бюджеті, чи поставлені окремими її мешканцями за власний кошт. Енергетик зіграв, вибачайте, дурника, чи то пак здивування: мовляв, що ви таке говорите? Ніхто нікого не змушує!

І знаєте, що сталося? Від обурення всі присутні на сесії сільські голови водночас встали і в один голос підтверили, що їх змушують передавати вищезгадані підстанції безкоштовно, ще й залякують тим, що вони нестимуть відповідальність. Інакше в селі має бути електрик V розряду.  А це, зрозуміло, додаткові витрати й навантаження на сільські бюджети.

Виникає закономірне запитання: чому прибутки отримує приватна струкутура Обленерго, а навантаження повинні нести місцеві бюджети? Втім, з цієї ситуації депутати бачать вихід: а чому б Обленерго не взяти ці підстанції в оренду? Або викупити їх? Та великий бізнес у нашій країні звик майже завжди отримувати все практично задарма! Напевне, тому й не хочуть платити?!.

З огляду на інтереси держави та громад, ситуація потребує уваги таких органів, як КРУ, прокуратура, обласна структура Міндоходів і зборів. Про реакцію цих контрольних органів, які покликані стояти на захисті інтересів громадян і держави, редакція  повідомлятиме на шпальтах газети. Досі їхня реакція на публікації в газеті з доказовими фактами була, на жаль, млявою. Та сподіваємося, їхня робота в напрямку захисту громадян і бюджету активізується…

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»                                   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *