Чернівці стануть зразковими у поводженні з безпритульними тваринами

Учора в мерії представники ТОВ «4 лапи. Україна» та громадської організації «Небайдужі» розповіли про те, що Чернівецька міська рада й міжнародний фонд «Four Paws» («Чотири лапи») підписали меморандум про співпрацю, спрямований на розв’язання проблем безпритульних тварин у Чернівцях. А відтак окреслили основні напрямки роботи.

– Ситуація з безпритульними тваринами у Чернівцях не катастрофічна, але вона занедбана,– зазначила  голова ГО ВР «Небайдужі» Ксенія Михайленко. Вона також наголосила на тому, що зоозахисники прийшли не розповідати «як треба» робити, а допомогти розв’язати проблему. Тим паче, що у Чернівцях впроваджується пілотний проєкт, який, за словами зоозахисників, повинен стати зразком для всієї України. Зокрема, у рамках проєкту проведуть обговорення за участі волонтерів, зоозахисників та небайдужих чернівчан з метою розробки спільного бачення щодо розв’язку цієї проблеми. Анонімні опитування у соцмережах також допоможуть побачити реальну картину того, що відбувається в місті стосовно безпритульних тварин. А на підставі цих даних буде розроблена цільова програма, яку й  впровадять у тісній співпраці зоозахисники та влада. 

– Якщо буде вирішено, що для покращення ситуації з безпритульними тваринами бракує вольєрів у КП «Центр стерилізації тварин», то міська влада сприятиме в оформленні дозвільних документів, а волонтери шукатимуть гроші на їх встановлення, – додала зоозахисниця Антоніна Гошовська. Своєю чергою заступник міського голови Ігор Крохмаль запевнив, що міська рада сприятиме розв’язанню проблеми безпритульних тварин. Та зауважив, що робитимуть це тільки в гуманний спосіб. 

У рамках співпраці планують також провести підрахунок безпритульних тварин. Подібний проводили у 2019 році. Однак, за словами зоозахисників, він був не точний. Планують також збільшити кількість стерилізованих безпритульних тварин. Стосовно ж  чотирилапих, власники яких не можуть заплатити за стерилізацію своїх улюбленців, зоозахисники планують таку процедуру надавати безоплатно. Окрім того, з волонтерами обговорять координацію дій і можливість розв’язання проблеми безпритульних котів. Після розробки цільової програми, вона буде винесення на розгляд сесії. 

Довідково:Міжнародний благодійний фонд «FOUR PAWS International» (Чотири лапи) – це міжнародна благодійна організація з захисту тварин зі штаб-квартирою у Відні (Австрія) та офісами в 11 країнах на 3 континентах. Організація, заснована Хейлі Дунглером 1988 року, прагне допомогти тваринам у біді. Серед напрямків роботи – стерилізація та вакцинація тварин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *