Через творчість до життя

Заключний тур фестивалю «На крилах надій» для людей з обмеженими фізичними можливостями відбудеться 21 червня.Його мета – сприяти реабілітації та соціальній адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва, реалізації творчих можливостей та задоволення духовних потреб інвалідів. Засновниками фестивалю є Чернівецька обласна рада та Чернівецька обласна державна адміністрація. Рішення «Про щорічний обласний благодійний фестиваль народної творчості «На крилах надій» для людей з обмеженими фізичними можливостями»  було затверджено 19-ю сесію Чернівецької обласної ради V скликання від 23 квітня 2008 року № 123-19/08 для вирішення питань створення сприятливого середовища для людей з інвалідністю, реалізації ними права на участь в соціальній, культурній та інших сферах суспільного життя, привернення уваги суспільства до проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями, створення належних умов для їхньої інтеграції в суспільство і широкого залучення до народної творчості.
Фестиваль сприятиме зміцненню співпраці підприємств, установ, організацій усіх форм власності, об’єднань громадян, благодійних і гуманітарних фондів, релігійних конфесій, підприємців, фізичних та юридичних осіб з благодійними організаціями, товариствами, фондами в питаннях вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями.
Основне завдання фестивалю – це залучити до активного, творчого, культурно-мистецького життя, реалізації творчих здібностей людей з обмеженими можливостями, а також усебічно вивчати проблеми творчої діяльності інвалідів, залучати провідних діячів культури і мистецтва, педагогів, психологів, інших спеціалістів для надання практичної та методичної допомоги інвалідам.
Свято передбачає проведення урочистого відкриття, презентації учасників, фестивального шоу, творчих вечорів неформального спілкування, презентацій книг, фотовиставок, кінопоказів, виставок робіт образотворчого мистецтва, вишивки, народних промислів та гала-концерту.
Згідно з умовами фестивалю, учасниками його можуть бути люди з обмеженими фізичними можливостями віком від 17 років, аматорські колективи та окремі виконавці. Учасники фестивалю беруть участь в номінаціях: пісенний жанр, авторська пісня, музичний жанр, театральний та розмовний жанри, хореографічний жанр, літературна творчість, декоративно-прикладне та образотворче мистецтво, кінофотовідеомистецтво.
Фестиваль проводиться у два етапи.
Перший – відбірковий тур уже відбувся в районах області, м. Чернівці та Новодністровську протягом квітня-травня поточного року. А заключний тур фестивалю пройде 21 червня 2008 року в Літньому театрі Центрального парку культури і відпочинку ім.Т.Г.Шевченка м.Чернівці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *