Буковина – ключ до Європи

Кількість затриманих незаконних мігрантів збільшується. Не поменшало і спроб вивезення контрабанди через державний кордон, – заявив на прес-конференції новий начальник чернівецького прикордонного загону ІГОР ЖОВТОНОЖУК

Спроби незаконної міграції, налагодження контрабандних каналів, переміщення наркотичних речовин через кордон – це найактуальніші проблеми, з якими протягом 2009-го року боролися буковинські прикордонники.

Торік на кілька десятків збільшилася чисельність осіб, які затримані при незаконному перетині державного кордону. За рік, що минув, буковинські прикордонники вилучали зброю й боєприпаси, наркотичні та психотропні засоби, тютюнові і вино-горілчані вироби, спирт і… саджанці.

Окрім затримання правопорушників, прикордонники удосконалювали систему охорони кордону: поліпшували інформаційну діяльність та інженерне облаштування.

Задля ефективнішого функціонування кордонів введено в експлуатацію комплекти відеоспостереження, комплекси автоматизації та автомобільну техніку. А одним із найвагоміших нововведень стало впровадження нових стандартів культури прикордонного контролю.

Серед актуальних залишається проблема міграції громадян Молдови, які використовують територію України як транзит на Захід: перетнувши легально україно-молдовський кордон, вони направляються до кордонів з Польщею чи Угорщиною, аби «полями-лісами» дібратися до Євросоюзу. І навіть вступ Румунії до ЄС не сприяв зменшенню кількості таких незаконних мігрантів.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *