У Хотинській фортеці відбулася «Битва націй»

Масштабне і концептуальне середньовічне видовище реконструювали буковинцям учасники другого міжнародного фестивалю «Битва націй»: автентичний одяг, лицарські обладунки, ремісницькі вироби, різноманітні страви, квас і навіть пиво, виготовлене за стародавніми рецептами!

Ось, наприклад, у справжньому середньовічному таборі член збірої Італії Тоні готує до бою свій обладунок, виготовлений у кінці XIV століття.

– Таку носили колись італійські лицарі епохи середньовіччя. Бачите, це не суцільна кольчуга, вона складається з багатьох пластинок. Сьогодні я вдягну її на бій!

Вага такого лицарського «костюмчика» – понад 20 кілограмів, ще 2 кілограми важить меч.
Між іншим, італійці в Україну завітали вперше. Крім вже традиційних учасників таких лицарських бойовиськ – збірних з Росії, України, Білорусі, Польщі та Німеччини, у Хотині змагалися ще й бійці з провінції Квебек (Канада).

Від ранку до вечора на ристалищі лицарі билися «один на один», «п’ять на п’ять», а також сходилися у видовищних масових боях «21 на 21», рясно проливаючи піт, а інколи й кров. Адже під час таких поєдинків без травм не обійтися.

На жаль, фінальні бої збірна Україна програла збірній Росії. А нагороду за кращий історичний костюм здобули квебекці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *