“Темна сцена” “Файного міста” – від “Dope” до християнського року

Для поціновувачів важкого року, цьогорічна Dark Stage фестивалю Файне Місто здивує новими шаленими виступами. Протягом трьох днів на одній сцені зустрінуться популярні музичні зарубіжні та українські рок-виконавці. Відкиньте справи та детальніше загляньте у музичний дайджест найвибуховішої сцени фестивалю!

20 липня

Чимало меломанів збере навколо Dark Stage популярний нью-метал гурт “Роллікс”. Група виникла ще у 2001 році, тому встигла зробити свій вагомий вклад у розвиток вітчизняної рок-музики. Виконавці співпрацювали з Тартак, ТНМК VovaZIL’Vova та іншими. «Роллікс» записав три студійних альбоми, до яких увійшли чимало популярних синглів та відеокліпів. У 2017 році виконавці оновили склад гурту і готові запалювати Dark Stage «Файного Міста».

Усі пам’ятають вибуховий перформанс гурту «АННА» на минулорічному «Файному Місті»? Ці талановиті виконавці повертаються з ще більшим зарядом енергії та якісної рок-музики! Цікаві пісні у стилі сладж та нью-метал завойовують все більшу кількість поціновувачів важкої музики. До слова, гурт неодноразово ставав учасником 16 різних музичних фестивалів. Назва гурту — абревіатура «Atomic Nuclear No-core-up-ted Attention», яку з часом вирішили не змінювати. Після тривалої паузи та розпаду у 2015 році «АННА» відновили свою діяльність і продовжують дарувати якісні сингли для уже роками сформованої публіки поціновувачів.

Окрім українських рок-виконавців, виступи на Dark Stage переповняться й вибуховими перформансами музикантів світової слави. Відтак, 20 липня поціновувачі важкого року відриватимуться під хіти популярних шведів з гурту «ADEPT».

Закриватиме перший фестивальний день шалена американська нью-метал група «Dope».

У 1997 гурт увірвався в рок-індустрію та одразу вирізнявся унікальним звучанням музики. Виконавці вдало поєднали нью-метал та індастріал стиль. На ранніх етапах творчості було складно, тому хлопці вдавалися навіть до продажу наркотиків, щоб назбирати гроші на музичні інструменти. Складні етапи позаду, з тих часів, хіба що назва гурту залишилася незмінною, яка, до речі,  в перекладі означає «наркотик».

21 липня

Драйвовим стартом другого фестивального дня стане неординарна галицько‐волинська обрядова hip-hop-дайбоже-етно-чорт ватага «Joryj Kłoc». Спершу гурт позиціонував себе в електронному стилі, маневруючи давніми етно-мотивами у музиці. Ці оригінальні виконавці успішно гастролюють не лише Україною, але й знані в Австрії, Німеччині, Канаді та Франції. А їхні архаїчні фольк-рок мотиви знаходять нові звучання в сучасній обробці.

Цікавим виконавцем Dark-сцени стане київський метал-гурт «Ignea». Дивуватимуть яскравими музичними перформансами італійський рок-гурт «Sharks in Your Mouth». Гурт утворився у 2011 році, а вже наступного року музиканти записали свій перший альбом  «Rinse your mouth before you speak». У 2016 році вийшов у світ рок-ритмів другий альбом під назвою «Promisies». Виконавці продовжують активно працювати над новим студійним альбомом, пісні з якого відвідувачі фестивалю зможуть почути уже зовсім скоро! Також на фестивальний день завітають київський метал-гурт «MegamasS», який грає у стилі sport rock. Окрім них, дивуватимуть відвідувачів «Morphine Suffering», які, до слова, цього року святкують десятиріччя своєї діяльності.

Завершуватиме насичений другий день Dark Stage фестивалю «Файне Місто» німецький транскор-гурт «To the Rats and Wolves», заснований у 2012 році. Їхній дебютний альбом отримав неабиякий успіх, зайнявши друге місце в німецьких ITunes-Metal-Charts. Після такого успішного старту, музиканти вирушають в тур «Wieder Geil-Tour 2015» та продовжують приймати запрошення на різні популярні музичні фестивалі Німеччини. У 2016 році виконавці записують свій другий альбом «Dethroned», і вперше в Україні він прозвучить саме на «Файному Місті».

22 липня

Іноземними гостями дарк-сцени стане гурт з Молдови «Infected Rain», що створений у 2008 році у Кишиневі. Восени 2013 року «Infected Rain» відправилися у тур по Румунії, Україні, Росії та Болгарії. В 2014 році метал-гурт випустив повноформатний альбом «Embrace Eternity». В 2014 «Infected Rain» стали учасниками фестивалів «FajtFest 2014» в Чехії, «Maraton Festival» та інші. А цьогоріч вони зустрінуться з українською публікою на фестивалі «Файне Місто».

Справжніми військовими мотивами сповнена музика львівського гурту «1914», поява якого приурочена 100-річчю Першої світової війни.

Бойова атмосфера та важкі метал-ритми перетворюють виступ виконавців у військові баталії. Їхня платівка «Eschatology Of War» поєднує в собі жанри дез/блек/дум-металу та змусить здійснити уявну мандрівку жорстокими історіями військової епохи.

Ближче до вечора на відвідувачів фестивалю чекає справжнє дарк-шоу у виконанні легенд дез-треш металу польського гурту «Vader». Історія гурту датується ще далекого 1983 і протягом цього періоду до сучасності метал-бенд заслужено зайняв лідируючі позиції музичної сцени важкої музики у Польщі. У гурту випущено 12 альбомів, які у свій час збирали поціновувачів метал-музики всього світу. Остання платівка датується 2016 роком та отримала чимало схвальних відгуків від музичних критиків важкого року.

Фінальним фестивальним гуртом, який отримав почесне право закривати Dark Stage 2018 стануть «Betraying the Martyrs» з Франції. Християнський дет-кор гурт з Парижу створений у 2008 році і вже наступного року випустив свій дебютний альбом. У 2014 році група випустила кавер-версію «Let It Go», яка була взята з оскароносного фільму «Холодне серце». Того ж року, світ побачив другий альбом «Phantom». Останню платівку гурт випустив у 2017 під назвою «The Resilient», яка продовжує завойовувати все більше нових поціновувачів важкого року. 22 липня яскравий виступ та запальні ритми «Betraying the Martyrs» завершуватимуть Dark Stage  фестивалю «Файне Місто»

Такий лайн-ап Dark Stage точно не залишить байдужим жодного поціновувача важкого року. Буде вибухово в дотриманні справжніх традицій dark-сцени. Усі на «Файне Місто», кайФАЙНЕмо?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *