Стартує Школа буковинської тайстри

В Учбово-методичному центрі культури Буковини 2 липня  об 11:00 відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття проекту «Школа буковинської тайстри» (ШБТ).

«Вишиваний дивотвір» започатковує цим відродження основних видів ткацтва, які використовувались у виготовленні стародавніх буковинських тайстр, передачу

навичок прадавнього ремесла молодим ученицям, популяризацію тайстри як сучасного аксесуару, майстер-класи для учнівської молоді в загальноосвітніх, мистецьких школах й презентацію результатів проекту – виставки новостворених тайстр та показ навчально-пізнавального фільму.

Навчання передбачає виготовлення натуральної нитки  з природньої сировини – вовни карпатської вівці (миття, вичісування, фарбування, прядіння); ознайомлення з ткацьким верстатом і вивчення технології ткання.

Школа буковинської тайстри дасть можливість передати давні традиції та навички ткацтва вісьмом молодим ученицям, які власноруч витчуть по чотири тайстри кожна протягом навчального процесу.

Проект «Школа буковинської тайстри»  реалізовує  ГО «Вишиваний дивотвір» за підтримки  Українського культурного Фонду.

Розпочався  конкурсний відбір  на участь у ШБТ. Анкету на участь у конкурсі  можна заповнити за посиланням:  https://u.to/eVSxFQ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *