Музика + поезія + французька культура =естетична насолода:  Музично-поетичний перформанс від органістки Аврори Бааль та Емманюеля Плентеля

 

До Чернівців у рамках року французької мови в Україні приїдуть швейцарська органістка Аврора Бааль і сценічний декламатор із Франції Емманюель Плентель.

Виконавці підготували нетипову органу програму: на найбільшому в Україні органі звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії, середяких шедеври Е. Саті, А. Онеґґера, О. Мессіана. Доповнить їх декламація поезії від Еммануеля Плентеля – французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Емманюель Плентель у співпраці з симфонічними оркестрами та театрами створює музично-поетичні постановки для сцен усієї Європи. Зі своїм фортепіанним монологом він виступав у Саудівській Аравії та Ізраїлі.

Аврора Бааль вивчала фортепіано, орган та теорію музики у французькому Ліоні, а пізніше здобула ступінь магістра у відомій швейцарській музичній академії «Schola Cantorum Basiliensis» зі спеціалізацію на XV-XIXстоліттях. На своїх концертах та різних музичних проектах вона майстерно поєднує шедеври старовинної музики з творами сучасних композиторів-експериментаторів.

Емманюель Плентель та Аврора Бааль упершее відвідають Чернівці. Почути їх можна буде 22 квітня о 18:30 в Органному залі Чернівецької обласної філармонії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *