Чернівчанин Тарас Піц отримав нагороду за фото

    

Фотограф із Чернівців Тарас Піц здобув третє призове місце в українській частині найбільшого в світі міжнародного фотоконкурсу «Wiki Loves Monuments» («Вікі любить пам’ятки»). Про це призер повідомив на власній Фейсбук-сторінці,

«Вперше цього року взяв участь в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Wiki Loves Monuments» («Вікі любить пам’ятки»), і одразу – призове місце у спецномінації! Вважаю це непоганим стартом, ще й зважаючи на те, що я виявився єдиним чернівчанином серед переможців. Дякую «Вікі любить пам’ятки» за відзнаку і подарунки! Є стимул у фотосправі рухатися далі!»

«Вікімедіа Україна» проводить українську частину найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Wiki Loves Monuments» вже увосьме. Мета конкурсу – отримати світлини пам’яток культурної спадщини для ілюстрування ними Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони Інтернет-користувачів у всьому світі.

Цьогорічний конкурс «Вікі любить пам’ятки» тривав протягом вересня 2019 року. За цей період учасники завантажили понад 31 тисячу світлин, на яких зображено понад 11 тисяч пам’яток культурної спадщини. У спецномінації «Єврейська спадщина» (http://wlm.org.ua/jewish_2019/) взяли участь понад 60 конкурсантів, які завантажили понад 1200 світлин більш ніж 350 об’єктів. У дебютній спецномінації «Млини» (http://wlm.org.ua/mlyny-winners-2019/) 60 учасників подали на конкурс 851 фотографію 184 млинів.

Загалом за роки існування конкурсу учасники надіслали понад 280 тисяч світлин, на яких зображено більш ніж 34 тисячі пам’яток, розташованих на території України (39% від загальної кількості українських пам’яток). За цей період у конкурсі взяли участь близько 3500 осіб. Фотографії за всі роки конкурсу перебувають у вільному доступі: ви можете як переглядати, так і використовувати світлини на умовах вільної ліцензії CC BY-SA.

Фоторобота Тараса Піца із зображенням Садгірської синагоги у Чернівцях зроблена у вересні 2019-го. Це – нещодавно відреставрований комплекс споруд у мавританському стилі, резиденція «Чудодійного рабина», завдяки якій чернівчани свого часу назвали Садгору «малим Єврейським Ватиканом».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *