Буковинці та прикарпатці налагоджують міжкультурний діалог з поляками

Вижницька і Косівська райради – серед переможців конкурсу ініціатив карпатських громад

Конкурс тривав у чотирьох областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській, на нього подали 107 проектів, повідомляє сайт Вижницької райради. Переможцями стали 32 проекти на загальну суму 9,1 млн грн. Крім того, перемогли ще 4 міжрегіональні проекти, саме серед них проект Косівської та Вижницької райрад із назвою «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону».

Йдеться про міжкультурний міжнародний діалог, співпрацю регіонів – 2-х сусідніх в Україні й зарубіжного, Легіоновського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща – у збереженні, розвитку та популяризації автентичної історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону.

Проект об’єднав 7 партнерів: окрім органів місцевого самоврядування регіонів, ще й культурно-мистецькі та наукові установи Косівщини й Вижниччини: Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини (філіал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського), Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Вижницький коледж прикладного мистецтва імені В.Шкрібляка.
Офіційним стартом реалізації проекту став візит на Вижниччину делегації Легіоновського повіту на чолі зі старостою повіту Робертом Врубелем та президентом м. Легіонова Романом Смогоржевскі 9-12 липня.
Після офіційних зустрічей із місцевою владою, екскурсії музеєм коледжу ім. В.Ю. Шкрібляка гості побували на перевалі Німчич, відвідали національний природний парк «Вижницький», де оглянули еколого-просвітницький центр із динамічною демонстрацією змін природних комплексів та явищ, пір року, впливу людини на довкілля у кімнаті часу. У селищі Миговому польські партнери ознайомилися із роботою сільради, НВК, Будинком народної творчості і дозвілля, туркомплексом та кінно-спортивним клубом.

На завершення ознайомчого візиту виконавці проекту обговорили головні завдання проекту й склали орієнтовний календар їхнього виконання.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *