Злочини та події в Україні за 13 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 233 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 856 ( 43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 43 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 100 грамів вибухівки та 723 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 94 особи. У них вилучено 25,5 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 616 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 особу.

Протягом минулої доби порушено 180 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 60 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 56 – травмовані.

У Харкові працівниками міліції затримано 19-річного громадянина однієї з близькосхідних держав (в Україні знаходиться з метою навчання), який уночі 6 січня, шляхом зламу замка, проник до квартири за місцем тимчасового проживання свого 23-річного співвітчизника, студента місцевого університету, й викрав ноутбук та мобільний телефон.

У Львівській області працівниками міліції затримано 38-річного жителя міста Ужгорода,без постійного місця роботи, який 9 квітня минулого року, з хуліганських спонукань, кинув у віконце пункту обміну валют пляшку з легкозаймистою рідиною, унаслідок чого касир згаданого пункту отримав опіки тіла .

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2004 році, згідно з договором із завершення будівництва та вводу в експлуатацію житлового будинку, розташованого в місті Мелітополі, отримали від державного підприємства 5,7 млн. грн. й перерахували їх підрядчикам – іншим товариствам з обмеженою відповідальністю, які фактично за своїми юридичними адресами не знаходяться. У подальшому «не чисті на руку» службові особи підписали акти прийому виконаних робіт (фактично не виконані), чим завдали збитки державі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

У Кіровоградській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб комунального підприємства, які впродовж минулого року, не маючи відповідної ліцензії на користування надрами, незаконно видобули з підземних джерел 951 тис. куб. метрів прісної води, чим завдали збитки державі на загальну суму понад 903 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України(перевищення влади або службових повноважень).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного аграрного підприємства, який у березні 2007 року надав до управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації неправдиву інформацію про відсутність заборгованості зі сплати обов’язкових платежів й незаконно отримав з державного бюджету дотацію на підтримку виробництва рослинної продукції. Зазначені дії правопорушника завдали збитки державі на суму 161,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито юрисконсульта відкритого акціонерного товариства, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за сприяння останньому у вирішенні питання щодо погашення кредиторської заборгованості його підприємства перед згаданим товариством. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Чернiвецькiй області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї з державних установ, які впродовж останніх двох років разом із службовими особами товариств з обмеженою відповідальністю під час будівництва в місті Чернівцях житлового будинку завищили обсяги виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму понад 2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України(зловживання владою або службовим становищем).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *