Злочини та події в Україні 20 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 234 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 890 ( 44,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 49 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 46 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, шість обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 2,1 кг вибухівки та 1 247 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 73 особи. У них вилучено 75,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 538 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 48 осіб.

Протягом минулої доби порушено 190 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 87 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 97 – травмовані.

У Харківській області на вулиці у своїй автомашині ВАЗ було знайдено мертвим з ознаками удушення 24-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річного жителя селища та 30-річного жителя обласного центру Харківської області, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Встановлено, що вони 2 січня на замовлення 26-річної дружини потерпілого, без постійного місця роботи, у згаданій автомашині задушили його, за що отримали грошову винагороду в сумі 4,6 тис. гривень. Замовницю злочину затримано.

У Миколаївської області 19 січня працівниками міліції на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано його 29-річну співмешканку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона на вулиці вбила ножем свого співмешканця під час раптово виниклої сварки.

У Донецькій області працівниками міліції затримано 29-ти та 23-річних місцевих жительок, які в листопаді минулого року намагалися вивезти до Російської Федерації 23-ох та 22-річних жительок області з метою продажу їх сутенерам для сексуальної експлуатації.

У Луганській області працівниками міліції за місцем проживання 44-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 500 грамів вибухівки.

У Луганській області працівниками міліції за місцем проживання 52-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Миколаївській області працівниками міліції за місцем проживання 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 200 грамів вибухівки.

У Сумської області працівниками міліції затримано 49-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У Миколаївської області працівниками міліції за місцем проживання 54-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 18,5 кг марихуани.

У Шевченківському районі міста Києва працівниками міліції затримано 23-річного громадянина Республіки Польщі (в Україні перебуває на відпочинку), у якого вилучено 88 поштових марок, просочених лізергідом.

У місті Харкові працівниками міліції затримано двох місцевих жителів (1975-1976 р.н.), всі без постійного місця роботи, у яких вилучено відповідно 6 грамів кокаїну та 5 грамів марихуани, 5 грамів й 6 грамів кокаїну.

У Деснянському районі міста Києва працівниками міліції затримано 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 753 таблетки екстазі, 330 грамів амфетаміну та 58 грамів кокаїну.

У Солом’янському районі міста Києва працівниками міліції затримано 28-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено 5,5 грамів героїну.

У місті Одесі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця управління спеціалізованої державної податкової інспекції, який не направив у встановлений законодавством термін до закритого акціонерного товариства повідомлення про стягнення з них штрафних санкцій. Внаслідок протиправних дій правопорушника до державного бюджету не надійшло понад 1,37 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.367 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службова недбалість).

У місті Вінниці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника одного з підрозділів Пенсійного фонду України, заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю та приватного підприємця, які впродовж двох останніх років зібрали необхідні документи на 12 підставних осіб й внесли їх до бази даних автоматизованої системи обробки пенсійної документації. У результаті зазначених дій правопорушники незаконно отримали з державного бюджету 3,5 млн. гривень.

Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в травні 2007 року надали до іншого товариства з обмеженою відповідальністю неправдиву інформацію щодо наявності майна й наділі, згідно з договором фінансового лізингу, отримали від них 1,9 млн. грн., перерахували їх на рахунки фіктивних підприємств й привласнили. Луцьким міськвідділом внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 та ч.2 ст.209 КК України (фіктивне підприємництво й легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом).

У місті Житомирі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника одного з управлінь Житомирської обласної державної адміністрації, який підписав два накази про затвердження неіснуючої проектно-кошторисної документації на проведення робіт з ліквідації наслідків підтоплення на восьми об’єктах області. У результаті його протиправних дій на рахунок генпідрядної організації – товариства з обмеженою відповідальністю було незаконно перераховано майже 285 тис. грн. авансу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу управління комунального господарства однієї з міських рад, який склав та підписав акти виконаних робіт (фактично не проводилися) з ремонту та будівництва водопровідних мереж комунальним підприємством . Унаслідок дій правопорушника державному бюджету завдано збитки на суму майже 258 тис.гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж вересня 2008 року в районі старого русла річки Десна на землях водного фонду незаконно видобували річковий пісок. Згадані дії завдали збитки державі на суму майже 144 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу однієї з міських рад, який під час виконання обов’язків мера підписав підроблений акт виконаних робіт (фактично не проводилися) з реконструкції теплових мереж товариством з обмеженою відповідальністю. Внаслідок дій правопорушника це товариство незаконно отримало з державного бюджету 155,4 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу відкритого акціонерного товариства, який підробив протокол засідання правління товариства про анулювання його повноважень щодо підписання договору іпотеки й виступив майновим поручителем у кредитному договорі між банком і товариством з обмеженою відповідальністю. У подальшому Господарським судом Хмельницької області підроблений договір іпотеки визнано недійсним. Унаслідок зазначених дій банку завдано збитки на суму 18 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

У Харківської області працівниками міліції затримано 28-річного іноземця (в Україні перебуває нелегально), який намагався переправити через Державний кордон України двох нелегальних мігрантів – іноземних громадян.

У Глухівському районі Сумської області працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Сомалійської Демократичної Республіки, яких власною автомашиною перевозив 25-річний житель райцентру.

У Бориспільському районі Київської області працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі двох громадян Ісламської Держави Афганістан, двох – Народної Республіки Бангладеш та одного – Ісламської Республіки Пакистан, яких власною автомашиною перевозив 37-річний житель Сумської області.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *