Юрій Луценко: «Цей рік оголошено роком патрульно-постової служби»

2009-й оголошено роком патрульно-постової служби. Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час прес-конференції в Івано-Франківську.

– Учора я підписав наказ про оголошення 2009-го року в МВС роком патрульної служби, – сказав Юрій Луценко. – Це сьогодні найбільший виклик для правоохоронних органів і ми будемо на нього реагувати з усіх своїх фінансових, організаційних і кадрових можливостей.

Згідно з підписаним документом, 2009 рік оголошено роком протидії вуличній злочинності та злочинам проти особистого майна громадян.

Міністерством внутрішніх справ вживатиметься ряд заходів з метою посилення охорони громадського порядку на вулицях і в інших громадських місцях, попередження проявів вуличного бандитизму, формування організованих злочинних груп, насамперед з числа неповнолітніх та молоді, що займаються вуличними грабежами та розбійними нападами, збройними пограбуваннями установ, де зберігаються гроші та цінності, квартир громадян, профілактики загальної злочинності та підвищення ефективності боротьби органів і підрозділів з указаними злочинами та правопорушеннями.

Зокрема, начальникам регіональних підрозділів дано завдання на підставі аналізу криміногенної ситуації розробити комплексні плани посилення боротьби з вуличною злочинністю та злочинами проти особистого майна громадян, визначити криміногенні чинники, що впливають на погіршення оперативної обстановки на вулицях і в інших громадських місцях.

Також з метою збільшення щільності нарядів, які забезпечують охорону громадського порядку, буде переглянуто їх розстановку, щодоби буде залучатися до проведення патрулювання максимальна кількість особового складу та підрозділів внутрішніх військ.

Для оптимальної розстановки нарядів в чергових частинах ОВС обласних центрів та міст обласного підпорядкування будуть вестися робочі карти стану щодобової оперативної обстановки на вулицях та в інших громадських місцях з нанесенням місць скоєння вуличних злочинів та іншої оперативної інформації для управління силами та засобами патрульної служби.

Підрозділам оперативних служб, відповідно, доручено збирати інформацію про місця концентрації осіб, схильних до скоєння вуличних розбоїв. грабежів, хуліганств, інших кримінальних проявів з метою профілактичного відпрацювання. Як зазначається в документі, особливу увагу слід звернути на профілактику формування стійких організованих злочинних груп з числа неповнолітніх і молоді. При отриманні оперативної інформації про формування таких груп міліцією в межах чинного законодавства вживатимуться заходи для попередження та припинення їх злочинної діяльності.

Відпрацьовуватимуться найбільш криміногенні місця населених пунктів, із залученням усіх служб, в тому числі й оперативних, організовуватиметься проведення профілактичних заходів з особами, які перебувають на обліках в органах внутрішніх справ, з метою попередження вчинення ними злочинів та правопорушень. Також буде продовжено практику оперативно-профілактичного відпрацювання вузлових станцій за участю територіальних тпідрозділів ОВС та вжито ряд інших заходів.

Міністр цим документом також доручив своїм підлеглим особливу увагу звернути на помешкання громадян, де проживають особи похилого віку, самотні пенсіонери, особливо у сільській місцевості, аби не допустити відносно цих категорій громадян протиправних проявів.

Документом передбачено й ряд інших організаційних заходів. Зокрема категорично заборонено скорочення, перерозподіл штатної чисельності підрозділів патрульної служби, ПМОП «Беркут» та дільничних інспекторів міліції для комплектування інших служб.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *