«Велика чистка» на Facebook

Соціальна мережа видалила понад 100 сторінок, які координувалися з Росії та фокусувалися на Україні. 97 із них були частиною мережі, метою якої була винятково Україна. «Особи, які займаються цією діяльністю, керували фейковими обліковими записами, щоби запускати сторінки та групи, поширювати їхній контент і збільшувати залучення. Вони публікували місцеві та політичні новини про військовий конфлікт на сході України, російську політику, політичні новини в Європі, політику в Україні та сирійську громадянську війну», – розповіли представники Facebook.
Адміністрація соціальної мережі видалила 62 Facebook-акаунти (індивідуальні сторінки користувачів), 10 тематичних сторінок і 25 груп. Близько 34 тисяч акаунтів були підписані принаймні на одну із видалених сторінок і близько 86 тисяч акаунтів долучилися принаймні до однієї з цих груп.

Крім того, була видалена ще 21 сторінка у Facebook та Instagram, які були частиною групи, координованої з Росії, що фокусувалася на Австрії, країнах Балтії, Німеччині, Іспанії, Україні та Великій Британії.

У березні корпорація Facebook видалила понад 2600 акаунтів у соціальних мережах Facebook і Instagram, запідозривши їх у розсилці спаму і в «скоординованій неавтентичній поведінці». 1907  із цих сторінок, груп і акаунтів мали відношення до Росії.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *