Україна стала найкорумпованішою країною Європи після Росії за підсумками 2017 року

  

Україна стала найкорумпованішою країною Європи після Росії за підсумками 2017 року. У рейтингу сприйняття корупції від Transparency International наша держава посіла 130-місце, пише 24.ua.

Міжнародна організація Transparency International оприлюднила щорічний Індекс сприйняття корупції наприкінці лютого. Кожній країні присвоїли оцінку від 0 (дуже високий рівень корупції) до 100 (низький рівень корупції).

Україна цьогоріч отримала 30 балів зі 100 можливих, покращивши всій результат порівняно з 2016 роком лише на 1 бал. Тож на карті Європи Україна і Росія (в якої 29 балів) – найкорумпованіші країни.

Експерти зазначають, що незначного підвищення в рейтингу Україні вдалося досягнути завдяки тому, що у 2017-му українські антикорупційні органи (САП та НАБУ) направили до суду перші справи щодо підозр у корупції високопоставлених чиновників. Також серед причин незначного покращення – реформа ринку газу, робота реєстру електронних декларацій, перший рік реформи державних закупівель і використання системи ProZorro, а також зниження рівня корупції в поліції та зменшення кількості випадків, коли бізнес змушений давати хабарі.

Україна опинилася у компанії таких країн, як Гамбія, Іран, М’янма та Сьєрра-Леоне. Із ними ми ділимо 130 місце в рейтингу.

Очолюють Індекс сприйняття корупції від Transparency International Нова Зеландія (89), Данія (88) та Фінляндія (85). Найбільш корумпованими країнами світу названі Сомалі (9), Південний Судан (12) та Сирія (14).
За словами експертів, показники нижче 50 балів мають понад дві третини зі 180 країн у рейтингу. “Це означає, що понад шість мільярдів людей живуть в корумпованих країнах”, – йдеться у звіті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *