Україна: на Луганщині затримано злочинну групу фальшивомонетників

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили діяльність злочинної групи, учасники якої виготовляли й збували підроблені грошові знаки Національного банку України номіналом 20, 50, 100, 200 та 500 гривень. Про це сьогодні на брифінгу в МВС повідомив начальник ДДСБЕЗ МВС України Леонід Скалозуб.

Зокрема, у мешканця міста Брянка (який, до речі, вже притягався до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України), працівниками ДСБЕЗ проведено оперативну закупку підроблених грошових знаків номіналом 20 гривень (16 шт.), 50 гривень (33 шт.), 100 гривень (13 шт.), 200 гривень (35 шт.) і 500 гривень (17 шт.) на загальну суму 18,77 тисяч гривень. Встановлено ще двох учасників цього угруповання, один з яких виготовляв підроблені гроші на багатокольоровому друкованому обладнанні, а інший – розповсюджував їх.

Крім того, перевіркою доведено причетність зазначеної групи ще до чотирьох фактів збуту підроблених грошових знаків – по одній купюрі номіналом 50 гривень і 100 гривень та дві купюри номіналом 200 гривень.

Під час обшуку в помешканні зловмисників вилучено комп’ютерне обладнання, струменево-краплинний кольоровий принтер, папір й картриджі, за допомогою яких правопорушники виготовляли фальшивки.

Слідчим відділом ГУ МВС України в Луганській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

ДЗГтаМД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *