У члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Тетяни Шилової журналісти знайшли три авта, вартість яких більше мільйона гривень!

27 липня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів затвердила рейтинг та оголосила імена переможців конкурсу до нового Верховного Суду – найвищої інстанції в судовій системі України. Особисто Президент та усі члени ВККС одноголосно заявляли про безпрецедентну відкритість конкурсу при відборі суддів. Однак, не все вийшло так просто і прозоро, як декларує глава держави.

Розповідаючи про суддів, які незабаром будуть проходити кваліфікаційне оцінювання, варто згадати і тих, хто буде їх оцінювати та перевірити, чи немає у них самих статків незрозумілого походження (а розміри статків просто вражають), повідомляє інтернет – видання “Prosud”.

У поле зору видання потрапила суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, а з листопада 2015 року ще й член Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Шилова Тетяна Семенівна,  яка зараз і проводить кваліфікаційне оцінювання суддів.

Свою суддівську кар’єру Тетяна Семенівна розпочала в 1997 році з посади судді Куйбишевського районного суду міста Донецька. Після закінчення п’ятирічного терміну суддівських повноважень, 7 лютого 2002 року Верховна Рада призначила Тетяну Шилову суддею апеляційного суду Донецької області безстроково.У квітні 2004 року Тетяну Шилову переводять з Донецька до Києва, де вона працює суддею Апеляційного суду Київської області. З січня 2011 року Тетяна Шилова суддя Вищого спеціалізованого суду.

Аналізуючи декларації пані Шилової за 2013, 2014 та 2015 роки, виявилено, що найуспішнішим фінансовим роком для Тетяни Семенівни та її родини став 2013-й, саме тоді сукупний дохід родини Шилових склав більш ніж 1 млн.грн, а саме 1 011 014 грн. Це стало можливим, зокрема, завдяки прибутку, зазначеному родиною Тетяни Семенівни в графі «інші види доходів». До речі, в розділі «інші види доходів» також задекларовані основні прибутки родини пані Шилової і в 2014 та 2015 роках.У деклараціях за 2014 та 2015 роки зазначений скромніший сукупний дохід як пані Шилової, так і її родини.

Що ж стосується майна, то сама Тетяна Семенівна володіє земельною ділянкою площею 1200м² та гаражем 20м². З розслідування, проведеного журналістами програми «Схеми», з’ясовується, що ця ділянка  знаходиться в с. Іванків Бориспільського району та була виділена Тетяні Семенівні Бориспільською РДА безкоштовно в 2012 році за не зовсім зрозумілих обставин. Того ж року, в тому ж селі, ділянки такої ж площі були виділені ще 22 суддям апеляційного суду Київської області та низці суддів Вищих спеціалізованих судів.

Ділянка ж площею 1803м² та будинок на 255м², зазначені в декларації Тетяни Семенівни  як такі, що перебувають «у користуванні», згідно з Державним реєстром майнових прав на нерухоме майно та Державним земельним кадастром, належать чоловікові пані судді – Володимиру Шилову та розташовані в селі Княжичі, Київської області.

За допомогою програми Google Earth можна побачити, що зводити даний будинок родина Шилових почала в 2008 році та зробила це фактично за рік.

Також у деклараціях за 2013-2015 рр., у користуванні пані судді зазначене авто Subaru Legacy 2004 року випуску. Відомостей стосовно прав власності судді Шилової на цей автомобіль в Єдиному державному реєстрі МВС України немає. Проте, не так давно, на початку вересня 2016р., на Тетяну Семенівну зареєстровано авто TOYOTA LAND CRUISER PRADO 120 4,0 л. (2008 року випуску).  Вартість такого авто на сьогодні стартує від 22 тис.$ або більше 570 тис. грн., що перевищує сукупний дохід сім’ї Шилових за весь 2015 рік.

Від 2012-го року родина Шилових володіє ще одним недешевим авто, а саме TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150 3,0л. (2012 року випуску), що зареєстроване на чоловіка судді. Вартість подібного авто на сьогодні складає не менше ніж 35,5тис.$ або майже 1млн.грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *