У Чернівцях горіло авто активіста Самооборони

1

На вул. Південно-Кільцевій горів автомобіль «Nissan». Загорання виникло в моторному відсіку автомобіля. Рятувальники прибули на місце події за 2 хвилини і оперативно ліквідували пожежу. Під час пожежі ніхто не постраждав.

Представники чернівецької самооборони на прес-конференції заявили, що пов’язують пожежу зі своєю діяльністю, зокрема політичною акцією проти кандидата у мери Віталія Михайлішина, яку провели у переддень інциденту. Самооборонівці розповіли, що, за словами очевидців, спочатку пролунав невеликий вибух, а потім запалав увесь автомобіль.

За словами Сергія Лазарєва, депутата Чернівецької міськради, керівника штабу чернівецької Самооборони, це авто одного з його помічників.  На його думку, цей інцидент мав на меті зірвати вибори та дестабілізувати ситуацію.

Представники Самооборонирозповіли також, що під час акції під Ратушею кілька людей намагалися зірвати захід. Саме тому загорання автомобіля  пов’язують із політикою. На інцидент уже відреагували правоохоронці. На з’ясування обставин злочину працює слідчо-оперативна група.

Валентин Сухар, перший заступник  начальника УМВС України в Чернівецькій  області, підтвердив інформацію про загорання: – Дійсно, о 3-й годині ночі ми отримали повідомлення, що палає авто. Чи був це підпал – з’ясує слідство. Згідно ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна – вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо  великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від 3-х до 10-ти років.

Представники Самооборони та правоохоронці пообіцяли повідомляти громадськість про нові обставини інциденту.

Галина ЄРЕМІЦА, «ВЕРСІЇ»

Фото з Інтернету

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *