Щороку на «Укрзалізниці» зникають 15 млрд грн, – Омелян

Правоохоронні органи не розслідують махінації, розкрадання та впливи різних груп, серед іншого й кримінальних, на підприємство «Укрзалізниця». Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу ZIK.
«Коли нове керівництво «Укрзалізниці» представило результати своєї діяльності, новое воно визнало, що попередні управлінці призвели до величезних збитків на підприємстві. Я впевнений, що щороку на УЗ без сліду зникає щонайменше й5 млрд грн.. Це дуєе великі гроші і для компанії, і для країни в цілому», підкреслив Омелян.

Дійно, визнає міністр, уже викрито багато корупційних схем. Зокрема, на початку нинішнього року зупинили махінацію, за якою перекручувалися ціни на вагони. Після цього прибуток підприємства зріс на 300 млн гривень щомісяця.

Однак для досягнення результатів має діяти весь уряд. Омелян зазначив, що УЗ, яка могла б стати компанією №1 в Україні й увійти у топ-3 залізничних перевезень у Європі, такими не є тому, що ніхто не думає про її розвиток, а просто живуть одним днем і крадуть, як останнього дня.

« Я не бачу серйозної роботи правоохоронних органів за всіма представленими мною фактами зловживань і корупції в компанії. Я знаю лише, що ГПУ веде кілька розслідувань, а НАБУ займається окремими епізодами. Щодо решти правоохоронних органів мені нічого не відомо», стверджує Володимир Омелян.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *