Фантастика від Авакова: злочинність в державі зменшується, розкритих злочинів більшає

Аваков опублікував результати роботи Нацполіції за перше півріччя: “Динаміка впевнено позитивна”. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Національна поліція України підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року:
У сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров’я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% щодо умисних убивств, до 93% – завдання тяжких тілесних злочинів.

Зниження рівня злочинності стосовно груп злочинів становить від 10% до 22% – порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Зниження кількості злочинів, вчинених неповнолітніми – на 5%; вчинених щодо неповнолітніх – на 24%.

У сфері захисту економіки: зростання рівня розкриття злочинів у сфері господарської діяльності становить 22%, у сфері службової діяльності – 53%, у сфері використання бюджетних коштів – 16%.

У сфері протидії корупції:

  • направлено до суду протоколів про порушення антикорупційного законодавства – в 4 рази більше, ніж за перше півріччя минулого року;
  • направлено до суду актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину – в 1,5 рази більше;
  • направлено до суду обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим становищем – в 2,5 рази більше.

Аваков додав, що незважаючи на явний прогрес, він усе ще не задоволений результатами, оскільки рівень злочинності в Україні “неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни”.

При цьому він сказав, що “задоволений тенденцією – вже помітно зниження рівня злочинності, зростання розкриття і поліпшення якості роботи системи поліції”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *