Адреса шахрайства – авторинок

 319 випадків підробки документів на автівки, 69 підроблених посвідчень водія, 1201 транспортний засіб з підробленими номерами агрегатів, 215 агрегатів від автівок, що перебувають у розшуку, й 240 викрадених транспортних засобів – такий «улов» сервісних центрів МВС лише за 2017-й. Пропонуємо кілька попереджень від профі – працівників сервісних центрів МВС.

Отримати посвідчення водія можна лише в сервісних центрах МВС. Єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше або замінити його – це особисто пройти процедуру отримання послуги в сервісному центрі МВС.

Як не стати власником авто, що знаходиться у розшуку?

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, слід звернутися до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авта – особливо коли транспортний засіб з певною «біографією» – в присутності продавця та покупця, а працівники Експертної служби МВС проведуть огляд і експертне дослідження транспортного засобу. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації авто й заповнюється адміністратором в електронній формі.

Варто запамятати

  1. Якщо авто виявляється «проблемним» власник матиме справу з правоохоронними органами, які ймовірно заберуть авто до з’ясування обставин.
  2. Іноді замість договору купівлі-продажу громадяни передають авто від продавця покупцеві за довіреністю. При цьому транспортний засіб не проходить жодної експертної процедури а покупець ризикує втратити придбане.
  3. Експертне дослідження простої складності станом на січень 2018-го коштує 126,63 грн гривень для транспортних засобів виробництва вітчизняного та країн СНД і 164,15 грн – для транспортних засобів іноземного виробництва – порівняйте із ризиком втрати усієї вартості авто.
  4. Підозріло, коли ціна авта значно менша за його ринкову вартість: можливо, продавець занижує ціну, аби якомога швидше позбутися «проблемного» транспортного засобу. У таких випадках експертне дослідження теж допоможе убезпечитися.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *