Прапор, який привезли з Майдану, зараз у наших бійців в АТО…

Ми зустрілися з Олегом Шишкіним і цього разу випадково, як колись у Києві на Майдані.

Олег Шишків. Чернівці. 17.07.2014
Олег Шишків. Чернівці. 17.07.2014

Олег Шишкін – член громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Сотня Буковини». Олег Шишкін свого часу служив у Державній фельд’єгерськії службі допоміжного призначення. Щойно він повернувся з села Панка Сторожинецького району, де спілка афганців і «Сотня Буковини» за підтримки обладміністрації створили громадську спілку «Батальйон територіальної самооборони Буковини». Хлопці проходять тут стройову підготовку, їх навчають первинним військовим навичкам. Адже є багато добровольців, які не проходили військової підготовки і не служили в армії.

Валентин Чернівчан. Чернівці. 17.07.2014
Валентин Чернівчан. Чернівці. 17.07.2014

– 10 днів – мінімальний термін такої підготовки, – додає Валентин Чернівчан, який свого часу мав призов до військово-морських сил.
Є добровольці, які після проходження повного війського вишколу їдуть у зону бойових дій АТО.
Ми продовжуємо також допомагати Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області для забезпечення додержання екологічних норм та безпеки для навколишнього природного середовища. Проблемою у Чернівецькій області є зокрема незаконний вибір піщано-гравійної суміші. Зовсім недавно, 10 липня, виник певний конфлікт між мешканцями села Іжівці Сторожинецького району і екологічною службою.

Бойовий прапор з київського Майдану. 19.04.2014
Бойовий прапор з київського Майдану. 19.04.2014

– Я пам’ятаю в одній із кімнат у приміщенні на Шевченка, 41 прапор, що був на Майдані у Києві. Прапор обпалений вогнем, димом, на ньому засохла кров бійців-буковинців…
– Зараз двадцять членів формування «Сотня Буковини» знаходяться у зоні бойових дій АТО. І наш прапор зараз в зоні АТО.
Також тут, на місці, ми організовуємо допомогу продуктами і амуніцією в зону АТО. Ось щойно відправили машину з речами на схід.

– Дякую,Олеже! Дякую, Валентине!
Нехай Бог береже вас і всіх патріотів, бійців! Слава Україні!

Чернівці. 17.07.2014
Чернівці. 17.07.2014

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *