Федорук виграв фотоконкурс

Світлина зі зображенням колишнього мера Чернівців перемогла на міжнародному фотоконкурсі у номінації «Політика та демократія»

– Про фотоконкурс 2011 Transitions Online Photo Competition я дізнався «майже випадково», від колеги-журналіста. – розповідає його переможець, фотокореспондент Ігор Константинюк. –  Його вже вдруге проводить чеська некомерційна організація Transitions (TOL), якій у своїй діяльності вдається поєднувати журналістику (видає однойменний онлайн-журнал) та організацію різноманітного навчання, тренінгів для журналістів та інших працівників ЗМІ у Європі та Центральній Азії.

Загалом у різних номінаціях фотоконкурсу було визначено чотирьох фотографів-переможців – з України, Грузії, Азербайджану та Киргизстану.

Переможців фотоконкурсу серед сотень претендентів визначали у кількох номінаціях: «Політика та демократія», «Бізнес та економіка», «Щоденне життя» і «Мистецтво та культура», проте Ігор надіслав одне-єдине фото саме з прицілом на політичну номінацію.

– Надто вже оригінальною, як для більшості фотоконкурсів, була номінація. До того ж, фото, яке я, зрештою, надіслав, – так і «просилося в Чехію». – жартує Ігор Константинюк. – Гадаю, мені вдалося зафіксувати досить знаковий (принаймні, для чернівчан) і вельми драматичний момент. Адже це були останні дні Миколи Трохимовича на посаді міського голови, останні спроби дійти примирення, компромісу із депутатами…

Любов КАФАНОВА, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Федорук виграв фотоконкурс”