Як використовувати пенсійний калькулятор

Віднедавна в особистому кабінеті застрахованої особи на вебпорталі ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/) запроваджений «Пенсійний калькулятор» –  автоматичний розрахунок прогнозованого розміру пенсій. Користувачу, який авторизувався на Порталі електронних послуг за допомоги електронного цифрового підпису, надається можливість розрахувати (перевірити) розмір пенсії за віком.

Відомості для обчислення страхового стажу й заробітної плати, наявні в Реєстрі застрахованих осіб, завантажуються автоматично й надається можливість внесення вручну даних про періоди роботи з трудової книжки та інших документів про стаж, а також заробітної плати до 2004 року для подальшого їхнього використання при розрахунку орієнтованого розміру пенсії та стажу в перспективі.

Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить загальний страховий (трудовий) стаж із точністю до одного дня, аналогічно до того, як це роблять під час розрахунку пенсій в органах ПФ. Після розрахунку пенсії користувачу надається сума розрахованої пенсії та протокол розрахунку на дату звернення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *