Воду поки що відкупили

А от вечорами сидітимемо вдома або ходитимемо пішки

15608_1_500x422

Чернівці не залишаться без води й світла. «Чернівціводоканал» в останній момент розрахувався за борги перед «Чернівціобленерго». А ще в області запроваджена програма збереження електрики, через яку, ймовірно, вечорами не ходитимуть тролейбуси. Про все це журналістам розповів Олексій ШЕКЕТА, генеральний директор ПАТ «Чернівціобленерго».

Тільки коли кожен буковинець почне заощаджувати світло у власній оселі, ми переживемо зиму і обійдемося без відключень електроенергії.

– За нашими розрахунками, якщо кожна четверта сім’я від­ключить 100-ватну лампочку, це дозволить зекономити 10 мегават потужності, – наголошує Олексій Шекета. – І цього буде цілком достатньо для нашої області, аби безболісно проходити моменти навантаження на загальну систему енергетики.

Якщо ж ми перебиратимемо встановлену граничну величину споживання електроенергії – 0,12 мільйона кВт/год. – у Чернівцях почнуть відключати від світла юридичних споживачів.

– Перші у черзі на відключення – «Кварц», тролейбусне управ­ління, Калинівський ринок, виробництво «Колос», «Епіцентр», – розповідає далі Олексій Михайлович. – Це не злісні неплатники, а найбільші споживачі електроенергії, яких можна легко обмежити у постачанні.

Щодо одвічного боржника – «Чернівціводоканалу» – то в останній день сплати боргу підприємство нарешті перерахувало за світло обіцяні два мільйони гривень.

– Завдяки цим коштам, ми зможемо бодай частково підготувати міські мережі до зими, – каже Олексій Шекета. – З боку держави обіцянки з пільгових виплат за Водоканал були виконані вчасно і навіть у більшому обсязі, ніж очікувалося. Відтак ми розпочинаємо підготовку до зими.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *