Військовим пенсіонерам–інвалідам: нові розміри пенсій

Кабінетом Міністрів України 26 червня 2019 року прийнято постанову №543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», згідно з якою з липня цього року збільшено мінімальні пенсійні виплати для осіб інвалідністю внаслідок війни.

Так, мінімальний розмір пенсії (з надбавками та доплатами, крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) для осіб з інвалідністю внаслідок війни складатиме:

за 1 групою – 10166,00 грн.;

за 2 групою – 8211,00 грн.;

за 3 групою – 5630,40 грн.

У секторі  обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області як одержувачів пенсії за Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб” на обліку перебуває 633 пенсіонери, з них 342 – особи з інвалідністю із учасників антитерористичної операції.

З липня перераховані пенсії у збільшеному розмірі отримають 439 таких осіб. За результатами даного перерахунку пенсії в середньому збільшилися майже на 1700 грн.

Консультації військові пенсіонери можуть отримати, не тільки відвідавши сервісний центр Головного управління, який розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Алма-Атинська, 9 а, каб.№1, але й зателефонувавши за контактним номером 51-83-01 або за допомоги відеозв’язку за адресою voenpens.chernivtsy

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *